Ana SayfaGündemBDDK Başkanı Akben: Türk Bankacılık Sistemi Sağlam!

BDDK Başkanı Akben: Türk Bankacılık Sistemi Sağlam!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) iş birliği kapsamında 3. Finansal Okuryazarlık ve Erişim Konferansı düzenlendi. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, konferansta açıklamalarda bulundu.

Türk Bankacılık sisteminin sağlamlığına dikkat çeken Akben, son zamanlarda dolandırıcılar tarafından vatandaşların mağdur edildiğini, bu tarz durumlarla sık sık karşılaştıklarını, kendilerine şikayetler doğrultusunda önlem alma ihtiyacı duyduklarını, bu kapsamda kararlar aldıklarını, bu nedenle de kredi kartı ile banka kartlarının internet erişimlerinin müşteri talebine bağlı olacağını söyledi.

Akben: Sektörün Aktif Büyüklüğü 3 Trilyona Çıktı

Bankacılık sektörünün finansal sağlamlık ile istikrar göstergeleri kapsamında güçlü bir konumda yer aldığını söyleyen Akben, sektörün geçen sene sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde hizmet verdiğini, bunun da devam edeceğini, bankacılık sektörünün büyüyeceğini söyledi. Sektörün aktif büyüklüğünün 2017 yılının kasım döneminde 2016 yılının sonu ile kıyaslandığı zaman yüzde 19 oranında yükseldiğini söyleyen Akben, bu artış ile de 3 trilyon 269 milyar liraya çıktığını söyledi.

Son zamanlarda finansal erişimin artması, mevduat, sermaye piyasa ürünleri ve kredilerde meydana gelen yenilikler sonucunda daha karmaşık bir hal aldığını söyleyen Akben, bunun takibinden de tüketici sorunlarının yaşandığını, bu sebeple de düzenleme ve deneti çalışmaları ile finansal tüketicileri için önlemleri aldıklarını söyledi.

Finansa hizmet ve ürünlerinin çeşitliliği ile karmaşıklığı arttıkça amacına uygun bir şekilde kullanılmadığını söyleyen Akben, bu bağlamda da risklerin oluştuğunu söyledi. Tüketicilerin finansal hizmetleri yakında tanımaları durumunda tasarruf eğilimlerinin de yükseldiğini, refah seviyelerinin arttığını söyleyen Akben, finansal okur yazarlığın düşük olması durumunda finansal erişimin zayıfladığını, bunun da piyasa derinliğini düşürdüğünü söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.