Ana SayfaGündemTSKB 5 Yıl Vadeli 350 Milyon Dolarlık Eurobond İhracı Gerçekleştirdi

TSKB 5 Yıl Vadeli 350 Milyon Dolarlık Eurobond İhracı Gerçekleştirdi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) 350 milyon Dolar tutarında, 5 yıl vadeli ve sabit faizli olmak üzere Eurobond ihracı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) uluslararası düzeyde 5 yıl vadeli ve sabit faizli olmak üzere 350 milyon Dolarlık Eurobond ihracı gerçekleştirdiğini duyurdu. Gerçekleştirilen Eurobond ihracında başta İngiltere olmak üzere ağırlıklı olarak İsviçre’nin, Almanya’nın, ABD’nin ve Orta Asya bölgesinin yatırımcılarından 135 tanesi talep gösterdi.

Eurobond ihracına katılım sağlayan yatırımcıların yüzde 40’lık kısmı, TSKB’nin ihraçlarında daha önce yer almayan yeni yatırımcılardan oluşurken, Eurobond ihracı MS+340 baz puan ile duyurulup, MS+325 baz puan ile fiyatlamasını tamamladı.

Türkiye Cumhuriyeti Hazine Müsteşarlığı’nın başarısıyla gerçekleştirilen tahvil ihracı ile birlikte 2018 yılının ilk ihracı da gerçekleşmiş oldu. Gerçekleşen bu Eurobond ihracı, TSKB’nin gerçekleştirdiği en düşük faizli tahvil ihracı unvanına da kavuştu.

Eurobond ihracının global düzeydeki koordinatörlüğünü BNP Paribas, Commerzbank ve ING Bank gerçekleştirirken yatırımcılar arasında ABC Bank, SMBC Nikko, Soicete Generale ve Unicredit Bank aracı olarak yerini aldı.

Eurobond İhracı Türk Bankacılık Sektörüne Olan Güvenin Göstergesidir!

Gerçekleştirilen Eurobond ihracı hakkında değerlendirmelerini ileten TSKB Genel Müdürü Suat İnce, TSKB tarafından daha önce gerçekleştirilen Sermaye Benzeri Sürdürülebilir Tahvil, Sürdürülebilir/Yeşil Yahvil, Eurobond ihraçlarına küresel düzeyde büyük bir talebin olduğunu hatırlattı. İnce, 2018 yılının ilk Eurobond ihraçlarından bir tanesinin TSKB tarafından gerçekleştirildiğini, bu Eurobond ihracına küresel düzeydeki yatırımcıların yüksek bir talep gösterdiğini, bu talebin hem Türkiye ekonomisine, hem Türk bankacılık sektörüne, hem de TSKB’nin sahip olduğu güçlü yapıya karşı duyulan bir güvenin ürünü olduğunu ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.