Ana SayfaGündemBank of China Yerel Bankacılık Sektörünü Canlandıracak!

Bank of China Yerel Bankacılık Sektörünü Canlandıracak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye pazarına girebilmek için bankacılık lisansına başvuran ve BDDK’dan lisans almaya uygun görülen, Dünya’nın en büyük bankalarından olan Bank of China, Türkiye’de hayata geçirilen altyapı yatırımları için finansman sağlama konusunda talip olunduğunu açıkladı.

Bank of China’nın Türkiye Genel Müdürü Ruojie Li, Türkiye’de gerçekleştirilen altyapı yatırımları için finansman sağlamaya talip olduklarını ifade etti. Açıklamasında  Çin tarafından başlatılan Bir Kuşak Bir Yol girişiminde Türkiye’nin sahip olduğu önemi vurgulayan Li, bu kapsamda Türkiye’de gerçekleştirilen altyapı yatırımları için finansman desteği konusunda talip olduklarını ifade etti.

Türkiye’de Yatırım Stratejileri Şekillendirilecek

Bank of China’nın sahip olduğu yatırım stratejileri hakkında ve hem Türkiye’nin, hem de global ekonominin sahip olduğu görünümlere ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Li, bankanın bölgede yapacağı yatırımların sadece Türkiye ile değil, bölgedeki diğer ülkeler ile de önemli desteklerin sunulacağını ifade etti. Bir Kuşak, Bir Yol girişimi vasıtasıyla Türkiye’ye yapılacak olan yatırımların Türkiye’ye yönlenmesi konusunda önemli bir aşama kaydedildiğini ifade eden Li, Türkiye’nin Çin’in ikinci büyük ticari ortağı olduğunu, iki ülke arasındaki ticaret hacminin, yatırım hacminin ve diplomatik ilişkilerin, son yıllarda büyün çabalar ile kademeli olarak artmaya devam ettiğini ifade etti.

2011 – 2016 yılları arasında Türkiye’deki temsilcilik ofisi vasıtasıyla yeni projelere ve kurumsal müşterilere toplamda 2,5 milyar Dolarlık bir finansman sağlandığını belirten Li, Türkiye’de bankacılık lisansının alınması ile birlikte yerel bankacılık sektörü için yeni hizmetler ve ürünler sunulacağı, sektörün çeşitlendirilmesi ve daha dinamik hale getirilmesi konusunda Bank of China’nın rol alacağını ifade etti.

Bank of China Türkiye’de Sıfırdan Kuruluyor

Türkiye’de Bank of China için sıfırdan yeni bir banka kurarak faaliyet gösterilmesini tercih ettiklerini ifade eden Li, kredi risk yönetimi kuralları çerçevesinde Türkiye’de kredi portföyünün hem hızlı, hem de dengeli bir şekilde büyütülmesi konusunda agresif bir tutum sergileyeceklerini belirtti. Türkiye’de varlık artırımı konusunda doğru birleşmeler ve devir almalar ile yola devam edileceğini belirten Li, Türkiye’de varlıkların artırma seçeneğinin sahip olduğu önemi vurguladı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.