Ana SayfaGündemTürkiye İlk İkili İşbirliği Fonunu Kuruyor!

Türkiye İlk İkili İşbirliği Fonunu Kuruyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hazine Müsteşarlığı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)’nin nezdinde 25 milyon Euro’luk yeni bir fon kuracağını açıkladı.

T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)’nin nezdinde, 25 milyon Euro’luk (güncel kur ile 116,250 milyon Türk Lirası) yeni bir fon kurulacağını duyurdu. Kurulacak olan bu fon için de hem Türkiye’de, hem de farklı ülkelerde gerçekleştirilecek projeler için teknik destek ve yatırım hibesi aşamalarında desteklerin sağlanacağını ifade etti.

Hazine Müsteşarlığı tarafından EBRD bünyesinde hayata geçirilecek olan 25 milyon Euro’luk fonun kullanılacağı alanlar da belirtildi. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası bünyeinde kurulacak olan fonun işbirliği fonu olacağı ifade edilirken, aynı zamanda özel sektörde rekabet gücünün artırılması aşamasında da kullanımı sağlanacak. Hem girişimciler için, hem de KOBİ’lere destek verilmesi için de kullanılacak olan fon, inovasyonun ve bilgiyi temeline alan yeni bir ekonomiye geçiş aşamasında da fon vasıtasıyla destek sağlanacak.

Hazine Müsteşarlığı tarafından kurulacak olan fon sayesinde aynı zamanda finans sektörünün gelişmesi amacıyla hayata geçirilecek olan projelere ve şirketlere de destek sağlanacak. Sürdürülebilir özelliğe sahip olan altyapı ve enerji verimliliğinin teşviki için de destek sağlayacak olan fon, son olarak da kapsayıcı ekonomi, iyi yönetim ve cinsiyet eşitliğinin desteklenmesi aşamasında destek sağlanacağı ifade edildi.

Fon Sadece Türkiye’ye Destek Sağlamayacak!

Yapılan açıklamada EBRD İşbirliği Fonu’nun Türkiye’nin belirlediği öncelikler kapsamında tasarlandığı, fonun finansmanın da tamamen Türkiye tarafından üstlenildiği ifade edildi. Türkiye’nin uluslararası kalkınma bankası nezdinde oluşturduğu ilk ikili işbirliği fonu olduğunun ifade edildiği açıklamada, kurulan fonun sadece Türkiye’deki projeler ile sınırlı kalmayacağını, diğer ülkelerde gerçekleştirilecek projeler için de fonun kullanılacağı belirtildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.