Ana SayfaGündemÇetinkaya Davos'ta TCMB'nin Enflasyon Adımlarını Değerlendirdi

Çetinkaya Davos’ta TCMB’nin Enflasyon Adımlarını Değerlendirdi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uluslararası Ekonomi Forumu tarafından Davos’ta gerçekleştirilen zirvede konuşma gerçekleştiren Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, en önemli hedefin enflasyon için tek haneye ulaşmak olduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Davos Zirvesi’nde gerçekleştirdiği konuşmada Türkiye ekonomisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası tarafından sergilenen sıkı para politikaları duruşunun kararlı bir şekilde devam ettirileceğini ifade eden Çetinkaya, enflasyon dinamiklerinde kabul edilebilir bir düşüş yaşanana kadar para politikalarının aynı duruşta devam edeceğini belirtti.

Enflasyon beklentilerinin, fiyat davranışlarının ve enflasyona etki yapan diğer etkilerin Merkez Bankası tarafından yakın takip altına alındığını ifade eden Çetinkaya, gerekli görülmesi halinde de ek parasal sıkılaştırma uygulamalarının devreye sokulabileceğini, Merkez Bankası olarak en önemli hedefin kısa bir zaman zarfı içerisinde enflasyonun tek haneye düşürülmesi olduğunu belirtti.

Enflasyon Düşene Kadar Taviz Yok!

Enflasyon hedefi için para politikalarından taviz verilmeyeceğini aktaran Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, geçici çözümler yerine problemlerin kaynağına odak sağlayarak, organizasyonu kuvvetli para politikalarıyla çabanın devam edeceğini belirtti. Ekonomi alanında gerçekleştirilebilecek reformların Merkez Bankası’nın her zaman gündeminde olduğunu vurgulayan Çetinkaya, bu reformlar için katkı sağlamaya devam edileceğini, fiyat istikrarı için çalışmaların yürütüldüğünü, elde edilebilecek bir fiyatlama başarısı ile toplumun refah düzeyinin yükseltileceğini ve bu konuda toplumun desteğinin de dikkate alındığını ifade etti.

Merkez Bankası tarafından enflasyonun düşürülmesi yönünde atılan adımların beklenen etkileri henüz göstermediğini, etkilerin ortaya çıkabilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu ifade eden Çetinkaya, atılan adımların ortaya çıkartabileceği etkilerin yansımalarını görebilmek adına son 1 yıllık süreç içerisinde ortaya çıkan jeopolitik gelişmelerin etkileri ile birlikte hem döviz kurlarında, hem de petrol fiyatlarında önemli dalgalanmaların yaşandığını, bu dalgalanmaların da atılan adımların yanıt süresini uzattığını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.