Ana SayfaGündemVakıfbank Kendi Rekorunu Egale Etti!

Vakıfbank Kendi Rekorunu Egale Etti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vakıfbank, Orta Vadeli Tahvil İhracı Programı kapsamında olmak üzere 650 milyon Dolar tutarındaki tahvil ihracını 5 yıl vadeli olarak gerçekleştirdi.

Vakıfbank, daha önceden belirlenmiş orta vadeli tahvil ihraç programı kapsamında olmak üzere 5 yıl vadeli olarak, 650 milyon Dolar tutarında tahvil ihracı gerçekleştirdiğini duyurdu. Global düzeyde gerçekleştirilen ihraca 150 düzeyinde bir yatırımcı katıldı. Yatırımcılardan gelen toplam talep tutarı ise 1,5 milyar Dolar seviyesinin üzerinde gerçekleşti. Gerçekleştirilen tahvil ihracında kupon oranı yüzde 5,75 olurken, nihai getiri oranı da yüzde 5,85 olarak kayıtlara geçti.

Tarihinin Tek Seferdeki İşlem Kapasite Rekoru!

Banka tarafından gerçekleştirilen açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, 2018 yılının ilk Eurobond tahvil ihracını başarı ile gerçekleştirdiklerini ifade etti. Gerçekleştirilen işlemin Vakıfbank’ın tarihindeki tek seferde gerçekleştirilen en yüksek tutarlı tahvil işlemi olduğunu ifade eden Özcan, 2012 yılından bu yana geçen sürede uluslararası piyasada, birçok yatırımcı grubuna eriştiklerini, farklı yapılarda ve farklı kurlarda, uzun vadeli tahvil ihraçları gerçekleştirildiğini, bu alanda Türk bankaları arasında önemli bir başarıyı bünyelerinde barındırdıklarını ifade etti.

2018 yılının ilk Eurobond ihracında, Vakıfbank tarihinin tek seferde yapılan en yüksek tutarlı tahvil ihracı olduğuna vurgu yapan Özcan, tutarın ilk aşamada 500 milyon Dolar olarak belirlendiğini, işlemin kupon oranının da başlangıç seviyesinden sadece 25 baz puan aşağıda, yüzde 5,75 seviyesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Vakıfbank tarafından gerçekleştirilen 5 yıl vadeli 650 milyon Dolar tutarındaki tahvil ihracı için yetkilendirilen yatıırm bankaları arasında Emirates NBD Capital, First Abu Dhabi Bank, Goldman Sachs International, SG CIB, Standard Chartered Bank ve UniCredit yer aldı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.