Ana SayfaGündem2018 Hedefi: 500 Milyar TL'nin Üzerinde Bilanço!

2018 Hedefi: 500 Milyar TL’nin Üzerinde Bilanço!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ziraat Bankası, 2018 yılının sonu itibariyle 500 milyar Türk Lirası’nı aşan bir bilanço hedefliyor.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Ziraat Bankası’nın 2018 yılı performansı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bankanın sahip olduğu mevcut bilanço büyüklüğünün 434 milyar Türk Lirası tutarında olduğunu ifade eden Aydın, bu rakamın 2018 yılının sonu itibariyle 500 milyar Türk Lirası’nı aşmayı hedeflediklerin ifade etti. Bugünün kuru ile 130 milyar Dolar’ın üzerinde olan bir bilanço büyüklüğüne karşılık gelindiğini ifade eden Aydın, bu rakamın 2002 yılında Türkiye’deki bankacılık sisteminin sahip olduğu bilançoların toplamına tekabül ettiğini ifade etti.

En Çok Kredi Veren Banka Hedefi Devam Ediyor!

Ziraat Bankası’nın gelecek dönemlerde de nakdi ve gayri nakdi alanlarda en çok kredi veren banka olma ünvanını koruyacağını ifade eden Aydın, reel sektöre de en çok finansman sağlayan bankanın Ziraat Bankası olmaya devam edeceğini ifade etti.

2016 ve öncesi yıllarda olduğu gibi 2017 yılında da bankacılık sektörünün büyüme trendlerini devam ettirdiğinin altını çizen Aydın, Türkiye’de ekonominin en önemli sorunlardan bir tanesinin tasarruf açığı olduğunu vurgularken, vatandaşların sahip oldukları evler ile birlikte tasarruflarını önemli ölçüde artırmaları bilgisinden yola çıkılarak, 2017 yılında konut kredisi alanında önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini, konut kredisinin sağladığı büyümenin yarısından fazlasının Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

Konut kredisinin, krediler alanındaki sektör payının yüzde 25 seviyesinde olduğunu vurgulayan Aydın, Ziraat Bankasının sahip olduğu kaynak yapısı ve sermaye piyasası araçları ile birlikte menkul kıymetleştirme alanında başlatılan çalışmaların sonuçlandırılmasının hedeflendiğini aktardı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.