Ana SayfaGündemBankalar Konut Kredisi Faiz Oranlarında Yarışıyor!

Bankalar Konut Kredisi Faiz Oranlarında Yarışıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

207 yılının ilk çeyreği sonrasında yönünü yukarı yönlü çeviren konut kredisi faiz oranları, yükseliş alışkanlığını 2018 yılına taşımaya da başladı. Tüketiciler tarafından uzun bir süredir beklenen konut kredisi faizlerindeki gevşeme bir türlü gerçekleşmiyor.

Konut kredisi faiz oranları 2018 yılının ilk ayları sonrasında yukarı yönlü yükselmeye başlamıştı. Yükselme alışkanlığını yeni yıla da taşıyan konut kredisi faiz oranları, 2018 yılının ilk haftalarında da bu alışkanlığını devam ettiriyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere bakıldığında, konut kredisi faiz oranları 19 Ocak 2018 tarihi itibariyle yıllık bazda ortalama yüzde 14,30 seviyesine kadar yükseldi. Bu oran, 15 Nisan 2016 tarihinden bu yana geçen süreçteki en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti.

Aylık olarak konut kredisi vasıtasıyla konut satın almak isteyen vatandaşların yapacağı faiz ödemesi, her geçen gün yükseliyor. Konut kredisi faizi için psikolojik seviye olarak faizlerin aylık yüzde 1 seviyesinde olması gerekirken, uygulanan güncel konut kredisi faiz oranları, beklenen seviyenin çok üzerinde gerçekleşiyor.

En Düşük Konut Kredisi Faizi Uygulayan Bankalar

Türkiye genelinde konut kredisi sunan ve en düşük faiz oranını uygulayan bankalar arasında, aylık yüzde 1,15 oranında konut kredisi faiz oranı uygulaması yapan Vakıfbank ve ICBC Turkey yer alıyor. Bu bankalar tarafından uygulanmakta olan faiz oranları da psikolojik sınırın çok üzerinde.

2017 yılının ikinci çeyreği döneminden sonra tüm bankaların uyguladığı konut kredisi faiz oranları yukarı yönlü hareketini devam ettiriyor. 2017 yılının ilk dönemlerinde konut kredisi faiz oranlarında uygulanan kampanya dahilinde yüzde 11’in altına kadar gerilemiş olan konut kredisi faiz oranları, takip eden dönemde yükseliş ivmesini tekrar yakalayarak yüzde 14,30 seviyesine kadar yükseldi.

Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan yükselme, vatandaşlar tarafından alışkanlık değişikliğini tetikledi. İpotekli konut satışlarında yaşanmakta olan büyüme de yerini daralmaya bırakırken, 2017 yılının son çeyrek döneminin genelinde ipotekli olarak gerçekleşen konut satışları, 2016 yılının aynı dönemine oranla önemli ölçüde gerilerken, sadece Aralık ayında yaşanan küçülme yüzde 30 seviyesinde oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.