Ana SayfaGündemTürk Eximbank'ın 2018 Hedefi İhracatın Yüzde 27'sine Ulaşmak!

Türk Eximbank’ın 2018 Hedefi İhracatın Yüzde 27’sine Ulaşmak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Eximbank, 2017 yılında elde ettiği büyüme başarısını 2018 yılına da taşımaya kararlı. Bankanın 2018 yılındaki hedefi, desteği yüzde 17’lik artış ile 46 milyar Türk Lirası seviyesine yükseltmek!

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, 2018 yılı için koyulan hedefleri ve gerçekleşirilen çalışmaları merkezine alan bir açıklamada bulundu. Banka ile ihracatçılar arasında köprü görevini gören irtibat bürolarının sekizincisinin Hatay’da açıldığını ifade eden Yıldırım, aynı zamanda Akdeniz İhracatçı Birlikleri ile Türk Eximbank arasında 1 Şubat tarihinde bir işbirliği protokolü imzalandığını ifade etti.

Ana Hedef: Hızlı ve Güvenli Finansmana Ulaşım!

İmzalanan protokol için düzenlenen törende konuşma yapan Yıldırım, göreve başlanılan süreçte ihracatçılar ile direk olarak iletişim kurma ve hizmet verme hedefinin belirlendiğini, bu hedefin gerçeğe dönüştürülmesi açısından da önemli çalışmalara imza atıldığını ifade ederken, aradan geçen süreçte ihracatçılar ile sık sık bir araya gelinmeye özen gösterildiğini, 2017 yılında hayata geçirilen radikal değişiklerin 2018 yılında da güçlenerek devam edeceğini, bu değişiklikler sayesinde 2017 yılında Adana’da, Bursa’da, Denizli2de, Konya’da, Kayseri’de, Antalya’da, İstanbul Avrupa’da ve Gebze’de hayata geçirilen şubelerin 11 adete ulaştığını belirtti.

İhracat gerçekleştirenlerin Türk Eximbank sayesinde daha büyük pazarlara, daha güvenli olarak ulaşmasının sağlandığını ifade eden Yıldırım, alıcılara daha uzun vadeler eşliğinde ihracat gerçekleştirmenin Türk Eximbank ile mümkün olduğunu belirtti.

İrtibat büroları sayesinde ihracatçıların başvuru evraklarını daha hızlı iletmelerinin sağlanacağı, bu vesile ile irtibat bürolarının açıldığı il ve bölgelerde ihracatçıların düşük maliyetli kredilere, alacak sigortalarına daha hızlı erişerek faydalanabileceğini ifade ederken, bu adımların göreve gelme sürecinde belirlenen hızlı ve doğrudan ulaşım hedefleri kapsamında gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yıldırım, 2017 yılının genelinde toplamda 39,3 milyar Dolar büyüklüğünde bir finansman desteği sağlandığını, bu rakamın Türkiye’nin gerçekleştirdiği ihracatın yüzde 25’ine tekabül ettiğini, 2018 yılında bu rakamın yüzde 17 oranında yükseltilerek 46 milyar Dolar’a ulaşmasının hedeflendiğini, bu rakam ile birlikte Türkiye’nin gerçekleştirdiği ihracatın da yüzde 27’sine ulaşılmasını hedeflediklerini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.