Ana SayfaGündemBankacılık Sektörünün Yüzde 51'i Kadın Çalışanlar!

Bankacılık Sektörünün Yüzde 51’i Kadın Çalışanlar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan araştırmaya göre, mevduat bankaları, kalkınma bankaları ve yatırım bankalarının genelinde istihdam oranında düşüş yaşandı. TBB, 2017 yılının Aralık ayında, bir önceki yılın aynı dönemine oranla 3 bin 195 kişilik bir istihdam düşüşü yaşandığını açıkladı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan takip sonucuna göre, 2017 yılının Aralık ayında, 2016 yılının aynı dönemine oranla 3 bin 195 kişilik bir istihdam düşüşü yaşanırken, mevduat, yatırım ve kalkınma bankalarında çalışan toplam kişi sayısı 193 bin 504’e kadar geriledi. TBB tarafından yayımlanan raporda, bankacılık sektörünün tüm detayları ele alındı.

Kadın Çalışanlar Sektörün Yüzde 51’ini Oluşturuyor!

Yayınlanan rapora göre, 2017 yılı sonu itibariyle Türkiye’de hizmet veren 52 adet banka olurken, bu bankaların 34 tanesi mevduat bankası, 13 tanesi kalkınma ve yatırım bankası, 5 tanesi de katılım bankası olarak kayıtlara geçti. 2016 yılının sonuna göre bankalarda çalışan kişi sayısında 3 bin 195 kişilik (yüzde 1,6 oranında) bir düşüş yaşanırken, 2017 yılının Eylül ayındaki verilere oranla istihdam kaybı sayısı bin 560 kişi olarak kayıtlara geçti. Bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 51’lik kısmını kadın çalışanlar oluştururken, erkek çalışanlar yüzde 49 olarak kaldı.

Sektörün Yüzde 14’ü Orta Öğretim Mezunu!

Sektörde çalışanların yüzde 79’luk kısmı yükseköğretim mezunu olurken, yüzde 7’lik kısmı yüksek lisansını ve doktorasını tamamlamış durumdayken, yüzde 14’lik kısım da orta öğretim mezunu olarak kayıtlara geçti. Aralık 2017 tarihi itibariyle Türkiye genelinde hizmet veren bankaların sahip oldukları toplam şube sayısı da 10 bin 550 adet şubeye geriledi. Mevduat bankaları arasında yapılan incelemede, banka başına düşen ortalama şube sayısı 309 olarak kayıtlara geçti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.