Ana SayfaGündemDenizbank Satılıyor Mu? Satılırsa Körfez'in En Büyük 3 Bankası Türkiye'de Olacak!

Denizbank Satılıyor Mu? Satılırsa Körfez’in En Büyük 3 Bankası Türkiye’de Olacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Körfez ülkelerinin Türkiye’deki bankacılık sektörüne olan yoğun ilgisi Denizbank ile tekrar canlandı. Bölgenin önde gelen bankalarının Türkiye’de sahip olduğu ortaklıklara bir  yenisi daha eklenebilir.

Uzun zamandır DenizBank’ın Sberbank tarafından satışının gerçekleştirileceği dedikodusu bankacılık sektörünün kulislerinde yayılan bilgiler arasındaydı. Konu hakkında Sberbank cephesinden yapılan açıklamada, DenizBank’ın hisseleri için Emirates NBD’nin ilgi gösterdiği, bu satışın gerçekleşmesi seçeneğinin de arasında bulunduğu konular için görüşmelerin başlatıldığı duyurusu da Körfez ülkelerinin Türkiye’ye olan ilgisini bir kez daha ortaya çıkarttı.

Körfez Ülkeleri 8 Bankaya Ortak!

Körfez ülkelerinde yer alan yatırımcılar, satın alma ya da ortaklık kurma yolları vasıtasıyla Türkiye’de varlıklarını devam ettiriyor. Bölgenin Türkiye’de ortak olduğu ve sahip olduğu bankalar arasında alfabetik sıraya göre; A&T Bank, ABank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Burgan Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, QNB Finansbank, Turkish Bank, Türkiye Finans Katılım Bankası yer alıyor.

Körfez bölgesinin en büyük ikinci bankası olarak bilinen Emirates NBD’de DenizBank’ı satın almak için Rusya’nın en büyük bankası ve DenizBank’ın sahibi olan Sberbank ile masaya oturduğunu duyurdu. Geçtiğimiz dönemde Körfez’in en büyük bankası olan Qatar National Bank (QNB)’ın Finansbank’ı satın alarak QNB Finansbank olarak faaliyet göstermeye devam etmesi ve National Commercial Bank’ın da Türkiye’de yer almasına ek olarak Emirates NBD’nin de Türkiye’ye giriş yapması, Körfez bölgesinin en büyük üç bankasının da Türkiye pazarında yer almış olması anlamına gelecek.

Sberbank CEO’su Herman Gref tarafından geçtiğimiz aylarda DenizBank tarafından yapılan açıklamada, DenizBank’ın Sberbank’ın sahip olduğu yurt dışı aktifler arasındaki en önemli varlık olduğu ifade edilmiş, Türkiye için de “ikinci vatan” tabiri kullanılmıştı. Türkiye’deki stratejilerini önemsediklerini, Türkiye ekonomisine destek olabilmek için önemli bir konsantrasyon sergilediklerini ifade etmiş olan Gref, Türkiye’nin sahip olduğu planları da iddialı olarak yorumlamıştı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.