Ana SayfaGündemBankacılık Sektörünün Sermaye Yeterliliği Yükseliyor!

Bankacılık Sektörünün Sermaye Yeterliliği Yükseliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Türkiye Bankalar Birliği, 2017 yılının son ayında bankacılık sektörünün elde ettiği net kâr rakamlarını açıkladı. Birlik, aynı zamanda bankacılık sektörü için uluslararası piyasalar ile uyum sağlanabilmesi adına yapılan düzenlemelerin de, tüm bankaların sermaye yeterliliği rasyosuna olumlu etki yaptığını vurguladı.

Türk bankacılık sektörü, 2017 yılının Aralık ayında 359 milyar Türk Lirası tutarındaki toplam özkaynak ile yüzde 14,7 oranında ortalama bir kârlılık oranına kavuştu. Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamada, bankacılık sektörünün küresel finans sistemi düzenlemelerine uyum sağlayabilmesi adına hayata geçirilen değişikliklerin, bankalar için hem sermaye yeterliliği alanında, hem kredi talebi alanında, hem de KGF (Kredi Garanti Fonu) kredileri kapsamında olukça olumlu etki yarattığı ifade edildi.

Aktifler Yüzde 19 Büyüdü!

TBB’nin yaptığı yazılı açıklamada Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafındaa derlenen verilere de yer verildi. 2017 yılının sonunda bankacılık sektörünün bir önceki yılın aynı dönemine oranla aktiflerini yüzde 19 oranında artırdığını ifade eden kurum, toplam aktiflerin 3,3 trilyon Türk Lirası düzeyine ulaştığını belirtti Aynı dönem içerisinde krediler için yüzde 21 oranında, sabit fiyatlar için ise yüzde 8 oranında büyüme elde edilerek, 2,1 trilyon Türk Lirası seviyesine ulaşıldığını belirten Birlik, kredilerin 283 milyar Türk Lirası oranında arttığını bu artışın kurumsal krediler için olan kısmının yüzde 22’lik büyüme ile 1,6 trilyon Türk Lirası seviyesine ulaştığını belirtti.

Takipte olan alacakların, kredilere olan oranının bir önceki yıl sonuna göre 0,3 puanlık bir azalma yaşadığı ifade edilirken, oranın yüzde 3 seviyesine düştüğü, toplam mevduatın yüzde 18 oranında artarak 1,71 trilyon Türk Lirası’na ulaştığı ifade edildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.