Ana SayfaGündemZiraat Bankası Yine Türkiye’nin Lideri! Marka Değeri 2 Yılda Yüzde 28 Yükseldi!

Ziraat Bankası Yine Türkiye’nin Lideri! Marka Değeri 2 Yılda Yüzde 28 Yükseldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’deki en geniş müşteri portföyüne ve kredi hacmine sahip olan kamu bankası Ziraat Bankası, yine Türkiye’de marka değerini en fazla artıran banka olma unvanına sahip oldu.

Brand Finance tarafından gerçekleştirilen “Dünya’nın En Değerli 500 Banka Markası – 2018” araştırmasının sonuçlarına göre, bir önceki yılda da olduğu gibi Ziraat Bankası Türkiye’de hizmet veren bankalar arasında marka değerini en fazla artıran banka olma unvanına sahip oldu.

Ziraat Bankası, marka değerini 120 milyon Dolarlık bir artışa tabii tutarak 1 milyar 432 milyon Dolar seviyesine çıkartmayı başarırken, bu artış ile birlikte 5 basamak birden yükselme de beraberinde geldi. Bankanın sahip olduğu AA- olan marka notu da AA+ seviyesine kadar yükseltildi.

2016 yılında 944 milyon Dolar olarak belirlenen Ziraat Bankası’nın marka değeri, aradan geçen 2 yıllık süreçte yüzde 52 oranında yükselmeyi başarmış oldu. İki yıllık süreçte listede yükselmeyi başaran tek Türk bankası Ziraat Bankası olurken, bu süreçte Ziraat Bankası tam 28 basamak birden yükseldi.

2 Yıl Üst Üste “Türkiye’nin En Sevilen Bankası”

2011 yılında Ziraat Bankası tarafından başlatılan değişim projesi, bankanın sahip olduğu tüm iç ve dış rakamlarda sektör ortalamasının üzerinde bir iyileşme elde etmesine olanak sağladı. Marka algısı konusunda oldukça başarılı aşamaları geride bırakan Ziraat Bankası, 2016 ve 2017 yıllarında da Lovemark araştırmasında da Türkiye’nin en çok sevilen banka markası olarak kayıtlara geçti.

Türkiye dışında 18 farklı ülkede 95 şubesi ile hizmet vermekte olan Ziraat Bankası, Türkiye’de elde ettiği başarıları yurt dışına da taşımaya devam ediyor. Yarım trilyonluk bir değere ulaşan bankanın aktif büyüklüğü, Ziraat Bankası’nın Türkiye’nin en büyük finans kuruluşu olmasına da ortam yaratıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.