Ana SayfaGündemYüzde 100'e Varan Faiz İndirimi Esnafa ve Sanatkara Can Olacak!

Yüzde 100’e Varan Faiz İndirimi Esnafa ve Sanatkara Can Olacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri vasıtasıyla Halkbank’tan temin edilecek olan krediler için yüzde 50 oranında faiz indirimi gündemde!

2017 yılında Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatıyla KOBİ’lerin Türkiye ekonomisine kazandırılması adına önemli bir çalışmaya imza atan hükümet, şimdi de esnafların ve sanatkarların ekonomideki rolünü aktifleştirmek adına önemli bir çalışmaya imza atıyor. Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda Halkbank’tan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri’nden alınan kefalet ile çekilen kredilerin 2018 yılına devredilmiş olanları için yüzde 50 oranında esnaf kredisi faiz indirimi uygulaması yapılacak. Aynı zamanda KKTC’de faaliyet göstermekte olan şubeler için de aynı tarihlere tekabül eden kredilere faiz desteği sunulacak.

Bazı Meslek Dallarına Faizsiz Kredi Verilecek!

Gelir Vergisi Kanunu’nda; geleneksel, kültürel, sanatsal alanda değer sahibi olan ve ‘kaybolmaya yüz tutmuş’ olarak tanımlanan el dokuma işleri, bakır işletmeciliği, semercilik, çini, çömlek yapımı gibi birçok meslek alanında faaliyet göstermekte olanlar ve Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi’ne sahip olanlar için de, aynı tarihlerde uygulanacak olan esnaf kredisi faiz desteği yüzde 100 olarak gerçekleşecek.

Ustalık Belgesi Olan İşyeri Sahiplerine 100.000 TL’ye Varan Faizsiz Kredi!

Aynı zamanda Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında en az 1 yıl süre ile ustalık belgesine sahip olan, sahip olduğu belgeyle de son 1 yıllık süreçte kendi adına bir işletme kurmuş olan girişimcilere de faizsiz kredi desteği sunulacak. Bu krediden KOSGEB tarafından sunulan hive ve faizsiz kredi desteğinden faydalanmamış kişiler faydalanabilecek iken, kredi üst limiti 100 bin Türk Lirası olarak uygulanacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.