Ana SayfaGündemKuveyt Türk Katılım Bankası Net Kârı 674 Milyon TL'ye Yükseldi!

Kuveyt Türk Katılım Bankası Net Kârı 674 Milyon TL’ye Yükseldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kuveyt Türk Katılım Bankası, 2017 yılına ait finansal sonuçlarının raporunu yayınladı. Yayınlanan rapora göre bankanın geçen seneki net kârı 674 milyon TL olarak açıklandı.

Türk Bankacılık sektöründe faizsiz bankacılık alanında hizmet veren Kuveyt Türk Katılım Bankası, 2017 yılını başarı ile tamamladı. Banka tarafından yapılan finansal sonuçlar raporu kapsamında Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın kârı 1 senelik dönemde yüzde 24,4 oranında yükseldi.

Bankanın Fon Büyüklüğü 1 Senede Yüzde 24,9 Arttı

Yüksek kalite ve ürün çeşitliliği ile hizmet veren banka, yıl sonu fon büyüklüğünü ise 39 milyar 900 milyon TL’y yükseltti. Söz konusu rakam bir önceki yıl ile karşılaştırıldığı zaman ise yüzde 24,9 oranında yükseldiği görüldü.

Banka, 2017 yılında kullandırdığı fonu da genişletti. Kullandırılan fon incelendiği zaman, bir önceki seneye göre yüzde 26,8 oranında yükseldiği görüldü. Söz konusu artış ile birlikte bu rakam 38 milyar TL’ye çıktı.

Bankanın aktiflerinin toplamı ile 57 milyar 100 milyon TL’ye artış gösterdi. 2017 yılın aralık ayının sonu itibari ile bankanın öz varlıkları toplamı ise 4 milyar 600 milyon TL’ye çıkmıştı.

Dijital Kullanıcılar 700 Bini Aştı

Finansal sonuçların da açıklanmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, 2017 yılının banka için güzel bir yıl olduğunu, bankanın sürekli olarak kendini her alanda yenilediğini, kaliteli bankacılı anlayışına Kuveyt Türk’ün yenilikler eklediğini söyledi. Yeni şubeler ile birlikte şuanda toplamda ülke genelinde 399 tane şube ile hizmet verdiklerini söyleyen Uyan, dijital bankacılık alanındaki müşteri sayılarını da artırdıklarını, 2017 yıl sonundaki dijital kullanıcılarının sayısının 700 bin üzerinde olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.