Ana SayfaGündem2018 Ocak Ayında Bankalar İbraz Edilen Çek 2,3 Milyon Adet

2018 Ocak Ayında Bankalar İbraz Edilen Çek 2,3 Milyon Adet

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), 2018 yılının ocak ayında bankalara toplamda 87 milyar lira değerinde 2,3 milyon tane çekin ibraz edildiğini açıkladı.

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yayınlanan Ocak Ayı Çek Raporu’na göre, bu yılın ocak ayında bankalara ibrazı gerçekleşen 360 bin keşideciye ait olan 2,3 milyon tane çekin toplam tutarı 87 milyar lira olarak açıklandı. Söz konusu veriler 2017 yılının aynı dönemi ile kıyaslandığı zaman, çek tutarında yüzde 26 oranında, keşideci sayısında yüzde 2 oranında, çek adetinde ise yüzde 11 oranında artış meydana geldi.

Bu yılın ocak ayında bankalara ibraz edilen 11 bin keşideciye ait olan 1,8 milyar lira değerindeki 43 bin çek ise karşılıksız işlem olarak yapıldı. Karşılıksız işlemi yapılan 3 bin keşideciye ise toplamda 171 milyon lira tutarında 4 bin 412 tane çek ödemesi daha yapıldı.

2018 yılının ocak ayında geçen senenin aynı dönemine göre karşılıksız işlemi yapılan çeklerin toplam tutarı yüzde 19 oranında düşüş gösterdi. Yine aynı dönemlerinde kıyaslamasında keşideci sayısı yüzde 36 oranında, çek adeti ise yüzde 34 oranında düşüş gösterdi. Ocak ayında karşılıksız işlemi gerçekleştirilen çeklerin bankalara ibraz edilen çeklere oranı ise, tutar olarak 1,2 puan düşüş gösterdi. Bu düşüş ile de yüzde 2,1 olarak açıklandı. Adet bazında ise 1,3 düşerek yüzde 1,9 oldu.

Karşılıksız işlemi gerçekleştirilen çeklerin tutarı ile adetlerinin en fazla olduğu iller sırası ile, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve Adana oldu. Söz konusu dönemde keşideci sayısının en fazla olduğu iller ise sırası ile İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.