Ana SayfaGündemErbil: Kar Ettikçe Kredi Veriliyor

Erbil: Kar Ettikçe Kredi Veriliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, geçen yıl enflasyon ve kurda meydana gelen hareketliliğe rağmen ülkemizin önemli ölçütte büyüme gösterdiğini, geçen senenin tamamında yüzde 7 ile yüzde 7,2 arasında büyüme öngördüklerini, mali disiplin açısından çok güzel bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Erbil: Kar Ettikçe Kredi Veriliyor

Karın kendileri için bir sonuç olduğunu söyleyen Erbil, banka karlarının bünyede kaldığını, hem yerli bankaların hem de yabancı bankaların farketmeden sermayeye eklendiğini, bunun ise çok daha fazla kredi olarak ekonomiye geri dönüş yaptığını, kar sermayesinin vazgeçilmez olduğunu, kar ettikçe kredi verildiğini, bunun neticesinde de ekonomiye katkı sağlandığını söyledi.

Erbil: 2018 En Az 2017 Kadar İyi Olacak

Hem Türkiye ekonomisinin hem de Türk bankacılık sektörünün geçen seneyi çok iyi bir performans ile tamamladığını söyleyen Erbil, 2018 yılının da en az 2017 yılı kadar iyi olmasını beklediklerini, bütün ekonomi oyuncularına bu kapsamda güvendiklerini söyledi.

Türkiye’nin beklenenin çok fazla üzerinde büyüme gösterdiğini söyleyen Erbil, bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 1,5 seviyesinin altında olduğunu, kamu borcunun milli gelir oranının ise yüzde 30 seviyesinin altında olduğunu, bunun ise olumlu bir sonuç olduğunu söyledi. Global merkez bankalarının 2017 yılındaki gösterdikleri destekleyici tutumundan çok daha sıkı bir tutum göstermelerinin 2018 yılı için global risk taşıdığını söyleyen Erbil, 2018 yılında ülke ekonomisinin yüzde 4 ile yüzde 5 seviyesinde olabileceğini, enflasyonun düşük olduğu durumun bile yüksek olduğunu söyledi.

Bankacılık sektöründe geçen sene TL kredilerinde toplamda yüzde 25-26 seviyelerinde büyüme gerçekleştiğini söyleyen Erbil, şirketlerin kullandığı kredilerde yüzde 30 oranında, bireysel kredilerde yüzde 16 oranında büyüme görüldüğünü, piyasada aktif kalitenin bozulması kapsamında beklenti olmasına rağmen geçen senenin aktif kalitesinde iyileşme gözlemlendiğini,  sorunlu kredi oranının ise yüzde 3 seviyelerine kadar düşüş gösterdiğini söyledi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.