Ana SayfaGündem2017'de Bankalarda 117 Milyon TL Unutuldu

2017’de Bankalarda 117 Milyon TL Unutuldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

31 Aralık 2017 itibari ile zaman aşımına uğrayan, bankalar tarafından TMSF’ye ön bildirimi yapılan TL, dolar ve avro cinsinden muhtelif hesapların TL karşılığı tutarı yaklaşık olarak 117 milyon TL olarak açıklandı.

Zaman aşımına uğrayan, bankalar tarafından TMSF’ye ön bildirimi yapılan toplam hesap sayısı incelendiği zaman ise 854 bin 18 adete tekabül etti. 2007 yılından sonra işlem görmeyen, 2017 aralık ayı sonu itibari ile zaman aşımına uğrayan, bankalar tarafından Fon’a ön bildirimleri gerçekleştirilen hesaplardan mevduat olan kısmı 415 bin 540 adet, katılım fonu olan kısmı 9 bin 649 adet, alacaklardan oluşan kısmı ise 428 bin 829 adet olarak açıklandı.

Zaman aşımından ötürü geçen sene Fon’a geçen hesapların Türk Lirası karşılığı ise yaklaşık olarak 83 milyon TL düzeyinde gerçekleşti. Geçen yılın sonu itibari ile zaman aşımına uğrayan, bu sene içerisinde ilan edilen hesaplar için mudilerin 15 Haziran 2018 tarihine kadar ilgili bankaya başvuru yapmaları gerekmektedir.

5411 sayısı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesince bankalar tarafından hak sahipleri tarafından yapılan en son işlem, talep ya da yazılı talimat tarihinden itibaren 10 sene süreyle aranmayan her türlü mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar zaman aşımına uğramaktadır. Bu nedenle de gelir gelirler kaydedilmek üzere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na aktarılmaktadır. 2018 itibari ile, en son 2007 yılında işlem gören hesaplar ise Fon’a devri gerçekleşmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.