Ana SayfaGündemVakıfbank Genel Müdürü Özcan: 2018 Güzel Bir Sene Olacak

Vakıfbank Genel Müdürü Özcan: 2018 Güzel Bir Sene Olacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sabah yazarlarından Dilek Güngör köşesinde Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan’ın bu sene içindeki hedeflerine yönelik açıklamalarından bahsetti.

Vakıfbank‘ın Türkiye’nin lider bankası vizyonu olarak belirlendiğini, ilerleyen dönemlerde bu noktaya ulaşmak için neler yapılacağı sorusu üzerine göreve geldiği zaman ilk aşamada önceliklerin belirlendiğini söyleyen Özcan, vizyonlarını Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası olarak belirlediklerini, karlı ve verimli büyüme stratejisi ise bankanın Ankara’dan İstanbul’a taşındığında 6 bina yayılmış durumda olduklarını, Ankara’da 2 binaları olduğunu, dağınık bir yapının sonuçlarının verimsizlik ve yönetimde etkin olamama ile sonuçlandığını, bu nedenle de genel müdürlük birimlerinin Ümraniye’de bulunan yeni binaya toplandığını söyledi. İkinci eksik olarak, diğer bankalar ile bilançolar karşılaştırıldığı zaman ücret ile komisyon gelirlerinde geri konumda bulunduklarını söyleyen Özcan, öncesinde ücretsiz olarak vermiş oldukları hizmetleri diğer bankalar ile eşitlemek istediklerini, makul olanın peşinden gittiklerini, bir diğer eksik olarak bankanın kurduğu şirketler ile arasında olan iletişimin olduğunu,iştiraklerin çok daha verimli, etkin ve karlı çalışmalarını sağlamak zorunda olduklarını söyledi.

Güneş Sigortası’nın iştiraklerinden biri olduğunu söyleyen Özcan, sigortanın ürettiği primlerinde yüzde 12’lik kısmının banka müşterileri tarafından sağlandığını, diğer bankaların sahip oldukları sigorta şirketlerinde bu seviyenin yüzde 100’lere kadar çıktığını, aktif bir şekilde iştiraklerini yakından takip ettiklerini, Güneş Sigorta primlerindeki paylarını da minimum yüzde 40 seviyelerine çıkarmak istediklerini söyledi.

Vakıfbank Hisselerini Hazine Alacak

Vakıfbank hisselerinin yaklaşık olarak yüzde 58’lik kısmının Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde olduğunu söyleyen Özcan, yüzde 16,5 ile yüzde 17’lik kısmının sandıkta, yüzde 25’lik kısmının ise halka açık olduğunu, 24 Aralık tarihinde KHK yayımlandığını, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün hisselerinin Hazine’nin alacağını söyledi.

2018 Güzel Bir Sene Olacak

2018 ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özcan, bankacılık sektörünün minimum yüzde 15 oranında, kredilerin de minimum yüzde 20 oranında büyüme göstereceğini, bu yılın geçen yıla göre çok daha iyi geçmesini umduğunu, bu konuda olumlu düşündüğünü, ülkemizin artık bu konuda bir ivme yakalayabildiğini, bu ivmenin korunması gerektiğini ve inşallah da başarılacağını söyledi. Ekonominin en önemli oyuncularından birinin bankacılık sektörü olduğunu söyleyen Özcan, finans sektörüne ilişkin spekülasyonlar yapmanın doğru olmadığını, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini söyledi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.