Ana SayfaGündemECB'nin Bilanço Toplamı 414 Milyar Avroya Çıktı

ECB’nin Bilanço Toplamı 414 Milyar Avroya Çıktı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB), 2017 yılında elde ettiği net karı, varlık alım programı ile ABD Doları portföyünde elde edilen net faiz gelirinin yüksek olması sebebi ile, bir önceki sene ile kıyaslandığı zaman 82 milyon avro değerinde artış yaşayarak 1 milyar 275 milyon avro değerine çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Avrupa Merkez Bankası, Frankfurt merkezli bankanın yönetim konseyi geçen senenin son günü yılın tamamının denetlenmiş mali tablolarının onayladığı belirtildi.

Avrupa Merkez Bankası’nın bir önceki seneki net karı 1 milyar 648 milyon avro değerindeydi. Bu rakam geçen yılın sonunda 1 milyar 812 milyon avro olarak açıklandı. Bankanın finansal faaliyetlerinden elde edilen kazanç ise geçen sene 161 milyon avro seviyesine yükseldi. Bu rakam 2016 yılında 225 milyon avro değerindeydi.

ECB’nin Bilanço Toplamı 414 Milyar Avroya Çıktı

Bankanın denetim görevleri kapsamında gerçekleştirilen harcamaların da yükselmesi sebebi ile toplam personel giderleri geçen sene 535 milyon avroya yükseldi. 2016’da bu giderler 467 milyon avro değerindeydi.  Diğer idari giderler ise 487 milyon avrodan 539 milyon avroya çıktı. Bankanın bilanço toplamı ise 414 milyar avroya yükseldi. Bilanço toplamı bir önceki sene ile kıyaslandığı zaman yüzde 19 oranında yükseldi. Bu artış ise varlık alım programından dolayı gerçekleşti.

Avrupa Merkez Bankası’nın net karı, Avro Bölgesi’ndeki ulusal merkez bankalarına dağıtılıyor. Yönetim konseyi, 31 Ocak 2018 tarihinde toplan net karın 988 milyon avroluk kısmını dağıttı. Diğer kalan 287 milyon avrolu kısmı ise bugün merkez bankalarına dağıtılacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.