Ana SayfaGündemKredi Kartı Onay İşlemleri E-Ticaret Sektörünü Etkilemedi!

Kredi Kartı Onay İşlemleri E-Ticaret Sektörünü Etkilemedi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

IMI Conferences’in bankaların çağrı merkezleri için bankalara yönelik olarak çözüm üretilmesi adıan düzenlediği konferansta BDDK Finansal Tüketici İlişkileri Daire Başkanı Ahmet Yılmaz Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan’ın sorularını yanıtladı.

Yılmaz, “Bankacılıkta Güvenlik Tedbirleri ve Finansal Tüketicinin Korunması” başlıklı panelde, Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan’ın sorularını yanıtladı. Bazı bankaların ortak ATM kullanımında müşterilerinden yaptığı komisyon kesintisinin 10 Türk Lirası’na kadar ulaştığını ifade eden Yılmaz, bu durumun bankalar için bir kazanç kapısı haline gelindiğini, BDDK’nın Aralık ayında yaptığı düzenleme ile birlikte komisyon için bir üst sınır uygulaması getirdiğini, bu sınırlama ile birlikte 100 Türk Lirası’na kadar olan işlemler için üst komisyon limitinin 2,30 Türk Lirası olduğunu vurguladı.

Hiçbir Kart İnternet Kullanıma Kapatılmadı!

Hiçbir banka kartının ve kredi kartının e-ticaret için kapatılmadığını vurgulayan Yılmaz, 31 Ocak 2018 tarihine kadar yapılan çalışmaların, vatandaşların tercihlerinin alınması için olduğunu, bir buçuk yıl süren bu çalışma sonrasında bankaların müşterilerine kartlarının internet alışverişleri için kapalı – açık gibi tercihler sunacağını, vatandaşların tercihleri yönünde de bu işlemlerin yapılacağını ifade etti.

Hayata geçirilen bu sistemin artan dolandırıcılık uygulamaları sebebiyle olduğunu, Türkiye Bankalar Birliği nezdinde BDDK’nın bir hakem heyet üyeliğinin bulunduğunu, dolandırıcılık şikayetlerinin son dönemde önemli ölçüde arttığını, bu şikayetlerin de ağırlıklı olarak vatandaşların bilgisizlik, tecrübesizlik ve ihmalkârlıklar sebebiyle ortaya çıktığını, bu yüzden kredi kartları ve banka kartları için internete açık ve kapalı olma konusunda düzenleme getirildiğini ifade etti.

Kartların internet alışverişlerine kapatılması işlemi sonrasında e-ticaret verilerinde yüzde 59 olan gerçekleşme oranının yüzde 51’e düştüğünü, devam eden süreçte vatandaşların kartlarını açtırmak için hamleler yaptığını ve e-ticaret sektörünün hızlı bir şekilde toparlandığını, işlem adedinde ve yapılan işlem hacimlerinde bir gerilemenin bulunmadığını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.