Ana SayfaGündemBankacılık Sektörünün Aktif Büyüklüğü 3,25 Trilyon TL!

Bankacılık Sektörünün Aktif Büyüklüğü 3,25 Trilyon TL!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Bankacılık sektörünün sahip olduğu aktif büyüklük, 2018 yılının ilk ayının sonu itibariyle 3 trilyon 248 milyar 336 milyon Türk Lirası seviyesine ulaştı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankacılık sektörünün Ocak ayında elde ettiği rakamlar hakkında açıklamalarda bulundu. Konsolide olmayan ana göstergeleri açıklayan kurum, bankacılık sektörünün elde ettiği toplam aktif büyüklüğün Ocak ayı sonu itibariyle 3 trilyon 248 milyar 336 milyon Türk Lirası seviyesine ulaştığını ifade etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayınlanan verilere göre, bilançonun pasif kısmında yer alan “karşılıklar” kaleminin alt sınıflarından “Genel Karşılık” tutarının, Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS)’nin 9 farklı uygulamasına geçen bankalar açısından aktif düzenleyici olarak “Beklenen Zarar Karşılıkları” kalemi altında sınıflandırılmaya başlanması ile birlikte, azaltıcı olarak ortaya çıkan etki kapsamında, akif toplam 2017 yıl sonu rakamlarına göre 2018 yılı Ocak ayı sonunda 9 milyar 507 milyon Türk Lirası tutarında bir azalma yaşadı.

En Büyük Aktif Yine Krediler!

Bahsi geçen dönemin en büyük aktif kalemini yine krediler oluşturdu. 2 trilyon 111 milyar 487 milyon Türk Lirası’na ulaşan kredilere 401 milyar 991 milyon Türk Lirası ile menkul değerler eşlik etti. 2017 yıl sonuna göre kıyaslama yapıldığında bankacılık sektörünün aktif büyüklüğünde yüzde 0,3 azalma yaşanırken, kredilerde yaşanan artış yüzde 0,6 düzeyinde gerçekleşti. Menkul değerlerde ise bir önceki aya oranla bir değişiklik yaşanmadı.

Bankaların sahip olduğu kaynaklar arasında en büyük fon kaynağı olarak kabul edilen mevduat, 2017 yıl sonu verileri ile kıyaslandığında yüzde 0,2 oranında artış elde ederek 1 trilyon 713 milyar 853 milyon Türk Lirası seviyesine kadar yükseldi. Ocak ayının sonu itibariyle sektörün sahip olduğu dönem net kârı da 4 milyar 537 milyon Türk Lirası olarak kayıtlara geçti. Bankacılık sektörünün sahip olduğu sermaye yeterliliği standart oranı da 16,8 olarak kayıtlara geçti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.