Ana SayfaGündemTürk Eximbank İhracat Kredilerini Yükseltti!

Türk Eximbank İhracat Kredilerini Yükseltti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Eximbank tarafından 2017 yılında kullandırılan ihracat kredileri, bir önceki yıla oranla yüzde 10 oranında artış gösterdi. Banka, 2017 yılında 23,9 milyar Dolar’lık ihracat kredisi kullandırdı.

Türk Eximbank 2017 yılına dair rakamlarını açıklamaya devam ediyor. Banka, 2017 yılında önemli bir büyüme performansı elde etti. Türkiye genelinde kullanılan ihracat kredilerinin neredeyse yüzde 50’lik kısmını tek başına karşılamayı başaran Türk Eximbank, 2016 yılına oranla yüzde 10 oranında ihracat kredisi büyümesi elde etti. 23,9 milyar Dolar tutarında ihracat kredisi kullandıran banka, ihracat sigortası alanında verdiği desteği de tam yüzde 40 oranında büyüttü. Bankanın 2017 yılında sunduğu ihracat sigortası desteği de 15,3 milyar Dolar seviyesine ulaştı.

İhracatın Yüzde 25’inden Fazlasına Türk Eximbank Desteği

Türk Eximbank’ın 2017 yılının genelinde sunduğu destek ve kredi miktarı 39,3 milyar Dolar olarak kayıtlara geçti. 2016 yılının sonunda elde edilen rakamlara göre kıyaslama yapıldığında ise banka 1 yıl gibi kısa bir sürede yüzde 20,2 oranında bir artış elde etmeyi başardı. Toplamda 157,1 milyar Dolar’a tekabül eden 2017 yılı ihracatının da yüzde 25’inden fazlasına Türk Eximbank desteği sunulmuş oldu.

Türk Eximbank tarafından ihracat aşamasında destek sunulan firmaların yüzde 60’lık kısmını KOBİ’ler oluşturulurken, bankanın çalıştığı firma sayısı da 2017 yılı genelinde, bir önceki yıla oranla yüzde 16 oranında artarak 9 bine yükseldi. Kredi kullanan firma sayısı yüzde 17’lik yükselme ile 7,4 bin firma olurken, sigortalı ihracatçı sayısında da yüzde 13’lük bir artış elde edilerek 3 bine ulaşıldı.

Banka aynı zamanda daha uygun maliyetlerle finansman temin edebilmek adına, ihracatçıların elde ettiği finansman maliyetini de aşağı yönlü hareket ettirdi. Döviz kuru forward işlemleri için başlangıç ve sürdürme teminatlarını azaltan banka, yüzde 20’den yüzde 12’ye düşürdüğü başlangıç teminatına ek olarak sürdürme teminatını da yüzde 15’ten yüzde 6’ya düşürdü.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.