Ana SayfaGündemHSBC: Türkiye’nin Dış Ticaret Pazarı Batıda Değil!

HSBC: Türkiye’nin Dış Ticaret Pazarı Batıda Değil!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

HSBC’nin yayınlamış olduğu rapora göre, Türkiye’nin ihracattaki pazarlarının barı ülkelerinde olmadığı, bu pazarların doğu ülkelerinde olduğu gözlemlendi.

HSBC Grubu tarafından Navigator Raporu yayımladı. Yayımlanan raporda, ülkeler arası ticaretler incelendiği zaman hem orta hem de uzun vadeli gözlemlenen potansiyel değişimlere ilişkin analizler yapıldı. Yapılan analizlerde Türkiye’ye de yer verilip, toplamda 25 ülkelerin ticaretleri değerlendirildi. Rapor genel olarak incelendiği zaman ise global iş yapma olanakları ile ilgili bir iyimser yaklaşımın olduğunu ortaya koyduğu belirtildi.

Yayımlanan rapora göre, Türkiye’nin ihracat pazarının batı bölgelerde değil, aksine doğu bölgelerde olduğu gözlemlendi. Türkiye’nin ihracat sağladığı pazarlar kapsamında Hindistan ile Çin, 2021 ile 2030 yılları arasında Amerika ile Batı Avrupa’yı gerisinde bırakacak. Aynı zamanda 2030 senesine gelindiği zaman Çin, Türkiye’nin en büyük ithalat kaynakları arasında yerini alacak.

İhracat Görünümü Pozitif

Söz konusu rapor hazırlanmadan önce, ülkemizden katılım gösteren firmaların toplamının yüzde 80’inden çok daha fazlası Türkiye’nin dış ticaret hacminin ilerleyen 1 yıllık dönemde artış göstereceğini söylediler. Türkiye’nin hem ithalat hem de ihracatına ilişkin beklentilerinin yer aldığı raporda, ilk sırada Asya ülkeleri olmak üzere gelişmekte olan tüm pazarların taleplerine de yer verildi. Raporda, ülkemizde faaliyette gösteren firmalar için ihracatın görünümünün pozitif olduğu belirtildi.

Türkiye’nin ihracat pazarlarının batı bölgelerde olmadığı belirtilen raporda, doğu ülke pazarlarının ülkemizin ihracat pazarını oluşturduğu, Türkiye’de bulunan firmaların Asya ilce Ortadoğu’daki fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini, ancak söz konusu firmaların önlerinde engellerin de olduğu, bu engellerin yüksek seyir izleyen enflasyon rakamlarının ve dış borçlanmaların olduğu belirtildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.