Ana SayfaGündemKonut Kredisi Faiz Oranlarında Son 9 Senenin Zirvesi! Sektör Umutsuz!

Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son 9 Senenin Zirvesi! Sektör Umutsuz!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Konut sektörünün bankalardan uzun zamandır beklediği faiz oranı haberi gelmedi.

Konut Kredisi Faiz Oranları Son 9 Senenin Zirvesinde!

16 mart ile biten haftada konut kredisi faiz oranları yükselmeye devam etti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verileri incelendiği zaman, bankaların uyguladıkları konut kredisi faiz oranlarının ağırlıklı ortalamalarının yüzde 14,87 olduğu gözlemlendi. Bunun sonucunda da konut kredisi faizleri son 9 senelik dönemin en yüksek seviyelerinde olduğu açıklandı.

Bunun yanı sıra 16 mart ile biten haftada diğer kredilerin faiz oranlarında düşüş olduğu gözlemlendi. Aynı veriler incelendiği zaman söz konusu dönemde bir önceki haftaya göre kıyaslama yapıldığı zaman ihtiyaç kredisi faiz oranlarında 4 baz puanlık düşüş olduğu gözlemlendi. Benzer şekilde taşıt kredisi faiz oranlarında 28 baz puan, ticari kredilerde ise 124 baz puanlık düşüş gözlemlendi.

Faiz Oranları Konut Satışlarını Etkiliyor!

Konut kredilerinde artışın devam etmesi, ipotekli konut satışlarını da direkt olarak etkilediği açıklandı. Son açıklanan rakamlar incelendiği zaman şubat döneminde Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki senenin aynı dönemi ile kıyaslandığı zaman yüzde 27,8 oranında düşüş gözlemlendiği, bu düşüş ile de toplamda 27 bin 916 tane ipotekli konut satışı yapıldığı açıklandı.

Toplam konut satışları içerisinde ipotekli konut satışlarının payı incelendiği zaman ise yüzde 29,1 olarak açıklandı. İpotekli konut satışlarında pastanın büyük dilimi yine İstanbul’a ait oldu. İstanbul’daki ipotekli konut satışları 5 bin 190’a tekabül etti. Toplam konut satışları içerisindeki ipotekli konut satışlarının payının yüksek olduğu il ise yüzde 40,8’le Amasya olarak açıklandı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.