Ana SayfaGündemKuveyt Türk Katılım Bankası’ndan 400 Milyon Lira Sermaye Artırımı

Kuveyt Türk Katılım Bankası’ndan 400 Milyon Lira Sermaye Artırımı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kuveyt Türk Katılım Bankası, sermayesini 400 milyon Türk Lirası tutarında yükselterek 3,5 milyar Türk Lirasına çıkardı.

Kuveyt Türk Katılım Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre banka, Olağan Genel Kurul Toplantısını 29 Mart 2018 Perşembe günü Esentepe’deki genel müdürlük binasında üst yönetim ve hissedarların katılımı ile gerçekleştirdi. Geçen senenin finansal tabloların ve bankanın performansının değerlemesinin yapıldığı toplantıda, Kuveyt Türk’ün 2017 net karının 2016 yılına kıyasla yüzde 24,4 oranında artırdığı, bu artışla 674 milyon liraya yükselttiği, toplam öz kaynaklarını ise yine aynı dönemlerin kıyaslamasında göre yüzde 17,4 oranında yükselttiği ve bu artışla da 4,6 milyar liraya çıkarttığı açıklandı. Aynı zamanda toplantıda bankanın ödenmiş sermayesinin geçen sene karından bedelsiz olarak 400 milyon lira yükseltilerek 3,5 milyar liraya çıkarılması kararı kılındı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, sağlam bankacılık anlayışı ve inovatif bir yaklaşım ile geçen seneki büyümelerini yükselten bir ivmeyle devam ettirdiklerini, bunun sonucunda net karlarını 674 milyon liraya çıkartmayı başardıklarını, geçen sene bir önceki yıla göre yüzde 35 oranında büyüme ile 2,3 milyar lira tutarında kira sertifikası ihracatı gerçekleştirdiklerini, geçen yılın eylül döneminde 106 gün vadeli 400 milyon lira tutarındaki kira sertifikası ihracı ile katılım bankacılığı alanında Türk Lirası cinsinden tek seferde en yüksek kira sertifikası ihracı alanında Türkiye rekorunu elde ettiklerini, KGF teminatlı fonları gündemin ilk sıralarına alarak 3,8 milyar lira tutarında kaynak sağladıklarını, bankanın altın hesaplarının toplam büyüklüğünün 17,8 tona ulaştığını, benzer şekilde toplam değerinin de yaklaşık olarak 2,8 milyar liraya çıktığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.