Ana SayfaSigortaVakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş: BES Büyük Bir Getiri Enstrümanı

Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş: BES Büyük Bir Getiri Enstrümanı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü İkram Göktaş, Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) ilişkin açıklamalarda bulundu. İşin özü incelendiği zaman tasarruf kapsamında yüzde 25 oranında devlet katkısının olduğunu söyleyen Göktaş, böylesine getiri sağlayan başka bir enstrümanın daha bulunmadığını, BES’ten caymanın mantıklı olmadığını söyledi.

Türkiye’nin tasarruf açığı verdiğini söyleyen Göktaş, hükümetin yürütmüş olduğu projenin asıl amacının tasarruf oranını yükseltme olduğunu, bu doğrultuda da zorunlu katılımlı BES tercihinin ortaya çıkardığını, cayma süresi ilk aşamada kısa tutulduğu için çok fazla cayan olmuş olabileceğini, ancak işin aslı incelendiği zaman tasarruf anlamında yüzde 25 oranında devlet katkısının bulunduğunun söyledi.

BES’ten ayrılan Vakıf Katılım Bankası müşterilerine özel çalışma içinde olduklarını söyleyen Göktaş, cayma sebebi olarak genellikle alt gelir seviyesindeki insanlar için ayrılan rakamın bütçede önemli bir yer işgal ettiğinin söylendiğini, bütçe söz konusu olduğu zamanda da söylenecek pek bir şeyin kalmadığını söyledi.

Göktaş: Katılım Bankacılığı Pazar Payı Yüzde 5 Seviyesinde

Türkiye’deki katılım bankacılığı Pazar payının yüzde 5 oranında olduğunu söyleyen Göktaş, senelerdir bu oranda değişiklik olmadığını, Müslüman ülkelerdeki katılım bankacılığı oranının yüzde 5 ile yüzde 50 seviyeleri arasında olduğunu, ortalamanın yüzde 20 ile yüzde 25 seviyelerinde olduğu düşünüldüğü zaman Türkiye’nin bunu yakalayabilmesi için önemli oranda potansiyele ihtiyacı olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.