Ana SayfaGündemİKB Başkanı: Türkiye’de 483 Projeye 11,2 Milyar Dolar Finansman Sağladık

İKB Başkanı: Türkiye’de 483 Projeye 11,2 Milyar Dolar Finansman Sağladık

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tunus’ta 1 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında yapılacak İslam Kalkınma Bankası’nın 43. Genel Kurulu öncesinde açıklamalarda bulunan İKB Başkanı Bandar Hajjar, son 1 senelik dönem içinde bilim ve teknolojinin sunmuş olduğu imkanlardan faydalanarak bankaya üye 57 tane İslam ülkesinin kalkınmalarına yardım etmek için çeşitli türlerde girişimlere start verdiklerini söyledi.

Hajjar: Hiçbir Ülke Kalkınmasında Karşılaşılan Zorlukları Tek Başına Çözemez

Bankayı finanse edilen projeler ile sürdürülebilir katmak için kalkındırıcı banka rolüne dönüştürmeye çalıştıklarını söyleyen Hajjar, sürdürülebilir finans kapsmaında önemli oranda ilerleme kaydedildiğini, İKB grubunun faaliyetlerini merkezden yönetmek yerine üye ülkelerden yerel yönetmeye odaklandıklarını, bankanın üye ülkelerin kalkınmasına olan yaklaşımının dönüştürücü ve kapsayıcı olduğunu söyledi. Hiçbir kurumun ülkelerin kalkınmasında karşılaşılan zorlukları tek başına çözemeyeceklerini söyleyen Hajjar, Tunus’ta yapılacak olan toplantının ana konusunun da sürdürebilir kalkınma için ortaklık olduğunu söyledi.

“Türkiye’de 483 Projeye 11,2 Milyar Dolar Finansman Sağladık”

İslam Kalkınma Bankası’nın daha yaşanabilir bir dünya kapsamında özel sektör, araştırma kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vermeye her daim sıcak olduğunu söyleyen Hajjar, bu konuda da son dönemlerde önemli gelişmelerin olduğunu söyledi. Bankanın Türkiye’deki operasyonları hakkında açıklamalarda bulunan Hajjar, Bankanın kuruluşundan bugüne kadar Türkiye’de 483 tane projeye finansman sağlandığını, toplam finansman tutarının 11,2 milyar dolara tekabül ettiğini, Türkiye’de destek oldukları projelerin alanlarının sağlık, ulaşım, yenilebilir enerji, eğitim, finans ve enerji olduğunu söyledi. Hem Ankara hem de İstanbul’da ofislerinin olduğunu söyleyen Hajjar, Türkiye Bölge Ofisi olarak Bosna Hersek, Arnavutluk, Azerbaycan, Kosova ve KKTC’deki kalkınma projeleri üzerine çalıştıklarını, bankaya üye ülkelerin kalkınma ihtiyaçlarına kendilerini adadıklarını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.