Ana SayfaGündemAkbank Aile Şirketleri Akademisi Bu Kez de Diyarbakır’da!

Akbank Aile Şirketleri Akademisi Bu Kez de Diyarbakır’da!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Akbank ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi EDU ortaklığında Akbank Aile Şirketleri Akademisi hazırlandı.  Bu kapsamda şirketlerin kurumsallaşması ve sürdürülebilir olması hedefleniyor.  2014 senedinde ilk mezunlarını veren Akbank Aile Şirketleri Akademisi, yeni eğitim dönemini ilk kez İstanbul Dışında bir ilde düzenliyor. 4, 5 ve 6 Nisan tarihlerinde Diyarbakır ilinde devam eden programa ise şirket sahibi ile şirkette çalışan aile üyeleri katılım sağlayabiliyor.

Hedef Sürdürülebilir Olma

Aile işletmelerinin rekabet güçlerinin yükselmesi, sağlıklı büyümelerinin sürdürülebilir olması, kurumsal olmaları kapsamında çalışmalara destek verilmesi hedeflenen Akbank Aile Şirketleri Akademisi programı doğrultusunda ele alınan konular, stratejik yönetim, iş geliştirme ve inovasyon, kurumsallaşma, finans, şirketlerin iyi yönetim uygulamaları, hukuksal ve insan kaynakları yönetimi. Hem Dünyadan hem de Türkiye’den örnekleri ile teori pratiğini birleştiren bilgiler yer alıyor. Dersler ise, alanında uzman kişilere ek olarak, iş dünyasında üst düzey yöneticilik yapan EDU danışmanları ile Deloitte Türkiye eğitimcileri tarafından veriliyor.

“Aile Şirketlerde Duygu Çok Fazla”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, bazı şirketlerin devam edememelerinin sebeplerin başında nesinden nesile geçiş planı ile tanımlanmış bir sürecin olmadığını, aile şirketlerinde şirket içi kurallarına ek olarak duyguların da yer edindiğini söyledi. Duygunun çok fazla olduğu bir işte şirketlerin gelecek nesillere sağlıklı olarak sürdürebilmeleri için kurumsal olmalarının zorunlu olduğunu söyleyen Oğuz, uzun vadeli dönemde aile içi anlaşmazlıklar, profesyonellerin söz konusu şirketlerde yaşamış oldukları zorluklar ve benzeri gibi çok sayıda problem sebebi ile büyüme ve finansal başarının devam etmediğini, firmanın sahiplerinin aynı anda hem şirket içi sorunlarla hem de rekabetle uğraşmak zorunda kaldıklarını, bu durumda da yıllardır emek verilen işin yok olma evresine geçebildiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.