Ana SayfaKredi KartlarıKredi Kartı ile SGK Ödeme

Kredi Kartı ile SGK Ödeme

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ortaklığında 2011 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere uygulamaya hayata geçirildi. Bu uygulama ile 4/A, 4/B SGK prim ödemeleri internet üzerinden kredi kartı ile yapılması mümkün hale eldi. Kredi kartı ile SGK ödeme ile vatandaşların hayatına kolaylık geldi.

Kredi Kartı ile Prim Ödeme İşlemlerini Kimler Yapabiliyor?

Kredi kartı ile SGK ödeme, SGK aracılığıyla sigorta hizmeti alan kişilerin sigortalı olmaları kapsamında ödemeleri gerekli olan prim borçlarının kredi kartı ile ödenmesi olanağı sağlayan işlemdir. Eğer vatandaşlar özel sektörde istihdam ediyorlarsa, sigortadan faydalanılması için gerekli olan prim ödemesi işveren tarafından yapılmalıdır. Ancak kişiler sigortalarını dışarıdan kendileri yatıracaklarsa söz konusu işlemin bireysel olarak yapılması gerekmektedir.

Kredi Kartı ile SGK Prim Ödemeleri Nereden Yapılır?

Banka kartı ya da kredi kartı ile prim ödemesi yapılması için 25 haneli SGK işveren sicil numarasının olması gerekmektedir. Sicil numaramı bilmiyorum diyen kişilerin ise ya ikamet ettikleri şehrin ticaret odalarını aramaları ya da muhasebecilerini aramaları gerekmektedir.

Kartla SGK Prim Ödeme Yöntemleri

Kredi Kartı ile SGK Prim ödemleri iki farklı şekilde olmaktadır. Bunlar bankaların internet şubeleri ile e-devlettir.

E-devlet üzerinden SGK ödeme işlemini yapacak kişilerin sisteme giriş yapabilmeleri için şifrelerinin olması gerekmektedir. Şifre alındıktan sonra ise sisteme giriş yapılmalı, hizmet bölümünden kredi kartı ile prim ödemesi bölümüne geçilmelidir. Sonrasında ise sistemin istediği bilgiler girilmeli ve ödeme gerçekleşmelidir.

Bankaların internet şubelerinden ödeme yapmak için ise online bankacılık sistemine giriş yapılması gerekmektedir. Bu durumda sigorta sicil numarasını bilinmesi yeterli olmaktadır. Sisteme giriş sağlandıktan sonra ödeme bölümüne geçiş yapılmalı, istenilen bilgiler doldurularak kredi kartı ilce SGK Prim ödemeleri yapmak mümkündür.

Kredi Kartı ile SGK Ödeme

  • Halkbank Paraf’la SGK ödemesinde taksit sayısı en fazla 3 olmaktadır. Otomatik ödeme talimatı bulunmayıp, ödeme yapılan tutarın yüzde 0,95’i kadar işlem ve hizmet ücreti tahsil edilmektedir.
  • Vakıfbank Worldcard ile SGK ödemesinde taksit sayısı en fazla 2 olmaktadır. Otomatik ödeme talimatı bulunmayıp, taksitlendirme ücretsiz olmaktadır.
  • Akbank Axess ilce SGK ödemesi işleminde taksit imkanı bulunmayıp, otomatik ödeme talimatı imkanı verilmektedir. Ödenecek olan tutar 500 TL’lik tutarın altında bir rakamsa yüzde 1,5’i kadar, 500 TL’lik tutarın üzerinde bir rakamsa yüzde 2’si kadar, düzenli ödemelerde 500 TL altında yüzde 1,3, 500 TL üzerinde yüzde 1,6 işlem ve hizmet ücreti tahsil edilmektedir.
  • Garanti Bankası Bonus ile SGK ödemesi işleminde taksitlendirme ve otomatik ödeme talimatı imkanı sunulmaz. Ödenen tutarın da yüzde 1,75’i kadar ücret tahsil edilmektedir.
  • Türkiye Finans Happy Card ve Ziraat Bankası Maximum ilce SGK ödemesi işleminde hem taksit hem de otomatik ödeme talimatı imkanı bulunmamaktadır.
  • QNB Finansbank Cardfinan ile SGK ödeme işleminde ise sadece otomatik ödeme talimatı imkanı bulunmaktadır.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.