Ana SayfaEkonomiVergi Cezaları Katlanabilir Değil! İndirim Yolda!

Vergi Cezaları Katlanabilir Değil! İndirim Yolda!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu haftanın en önemli gündem konusu vergi cezaları. Vergi cezalarının düşürülmesi, daha kolay ödenebilir hale dönüşmesi, herhangi bir suçtan ötürü birkaç kez kesilmemesi planlanmakta. Bunun yanı sıra değişikliğe gidecek diğer konu ise denetim raporlarının yazılması anındaki ispat yükümlülüğü.

“Vergi Cezaları Katlanabilir Değil”

Vergi cezaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Vergi Konseyi Başkanı Fatih Dural, ilk olarak değişiklikleri hazırlayacaklarını, sonrasında Maliye Bakanlığı’na rapor vereceklerini, Bakanlık onay verirse yeni yasa tasarısını hazırlayarak ilk olarak Bakanlar Kurulu, sonrasında da Meclis’e sunulacağını söyledi. Vergi sistemindeki cezaların vatandaşlar için ödenebilir ya da katlanabilir durumda olmadığını söyleyen Dural, bu sebeple de yüzde 80, yüzde 90 seviyelerinde uzlaşmaların olduğunu, af yasalarının gündeme geldiğini, her vergi için farklı farklı uygulamaların yapıldığını söyledi.  

“Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine Aykırı”

Ceza makul fakat her vergi için farklı farklı uygulandığı zaman 12 kat arttığını söyleyen Dural, bunun sonucunda da cezaların ödenemez hale geldiğini, vatandaşların vergi affı ihtiyacına gerek duyduğunu, cezaların her vergi için farklı farklı uygulanmasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğunu söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde bir fiile ceza kesilebildiğini ancak 4 kez 3 kat ceza kesilmesini onaylamadığını söyleyen Dural, buna ek olarak özel usulsüzlük cezasının da kesilemeyeceğini, sahte faturalara her vergi için hapis cezasının verildiğini, bunun sonucunda da her seneye ayrı cezaları verilerek hapis süresinin 12-15 yıla kadar çıktığını, kendilerinin de bunu engelleyecek çözüm önerileri getireceklerini söyledi.

Vergi Cezaları Hafifleyecek!

İşlenen olan fiilin durumuna göre değişmek suretiyle usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaların yaptırım haline geldiğini söyleyen Dural, yeni modelle birlikte vergi zıyai cezası için yüzde 100 uygulanana cezanın yüzde 20, yüzde 300 uygulanan cezanın ise yüzde 100’e çekilmesini tartıştıklarını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.