Ana SayfaDiğer İş İlanlarıSağlık Bakanlığı 9.000 Sözleşmeli Personel Alımları Yapacak! Başvurular Bugün Başladı!

Sağlık Bakanlığı 9.000 Sözleşmeli Personel Alımları Yapacak! Başvurular Bugün Başladı!

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımları yapacağını açıkladı.

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden 9 bin Personel alımı yapacağını duyuran Sağlık Bakanlığı, başvuru yapacak adaylarda istediği kriterleri de belirtti.

2018 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alım Detayları

KPSS 2018 Tercih Kılavuzu yayımlandı. Buna göre tercih süreci Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üzerinden gerçekleşecek.

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımları için başvurular başlamış olup, son başvuru tarihi ise 18 Nisan 2018 olarak belirlendi. Adaylar belirlenen bu tarihe kadar tercih kılavuzunda yer alan pozisyon ve aranan şartlara göre tercihlerini yapabilecekler.

Bakanlığın Taşra Teşkilatı hizmeti birimlerinde istihdam edilecek olan adaylar ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercihlerini yapabilecekler. Tercih işlemleri esnasında lisans düzeyi pozisyonlar için 2016 KPSS lisans sınav sonuçları geçerli olacaktır. Ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için ise 2016 KPSS ortaöğretim ile ön lisans sınav sonuçları geçerli olacaktır.

11 Nisan ile 18 Nisan arasında tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden adaylar kimlik numaraları ile şifrelerini girerek, ekranın sol tarafındaki ilgili işlem adımlarını takip ederek yapabilecekler.

Sağlık Bakanlığı Hangi Alanlarda Alım Yapacak?

Alım yapılacak alanlar ÖSYM’nin sitesinde belirtilmiştir. Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile birlikte Sağlık Fizikçisi alanlarında tercih yapacak, bu alanlarda lisansüstü yani yüksek lisans ya da doktora öğrenimlerini yapmış adayların başvurularını Devlet Personel Başkanlığı’nın dairesine şahsen yapmaları istenmektedir. Bu başvurular ise 16 Nisan 2018 pazartesi günü, saat 17.00’a kadar geçerli olacaktır.

ÖSYM üzerinden yapılan Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımları 2018 başvuruları için 15 TL hesap işletim ücreti tahsil edilmektedir. Ödeme yerleri ise şu şekildedir;

Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, ING Bank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası ve ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemleri.

Yayımlanan ilan hakkında detaylı bilgi almak, başvurularını yapmak isteyenler için ilgili bağlantı haberin sonunda verilmiştir.

https://ais.osym.gov.tr/

http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/menu/yeni_PDF.aspx?8b82d7ec-a1e2-4d0a-9cf8-ade6212d090f

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.