Ana SayfaSağlıkKadınların korkulu rüyası Selülitler, Selülit neden olur ? Selülitlerden nasıl kurulunur...

Kadınların korkulu rüyası Selülitler, Selülit neden olur ? Selülitlerden nasıl kurulunur ? Selülit eritme

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizdeki bayanlarda oldukça fazla görülen selülit, yanlış beslenme ve hareketsiz bir yaşam tarzının ürünüdür. Bacaklarda yağ birikmesi sonucu oluşan selülit, bir çok farklı tedavi yöntemiyle ortadan kaldırılabiliyor.

Selülit Nasıl Geçer

Ülkemizdeki bayanlarda oldukça fazla görülen selülit, yanlış beslenme ve hareketsiz bir yaşam tarzının ürünüdür. Bacaklarda yağ birikmesi sonucu oluşan selülit, bir çok farklı tedavi yöntemiyle ortadan kaldırılabiliyor.

Doğal yollardan selülit tedavisi yöntemlerini kullanarak kötü görünümlü selülitlerinizden kurtulabilirsiniz. Hormonal bozukluklar, genetik faktörler ve kan dolaşımı bozuklukları da selülit oluşumunda önemli birer faktördür.

Bitkisel Selülit Tedavisi Yağı

  • Kayısı yağı
  • Ardıç yağı
  • Limon yağı
  • Portakal yağı
  • Biberiye yağı
  • Zeytinyağı
  • Lavanta yağı

Malzemelerin tümünü eşit miktarda bir araya getirip karıştırdıktan sonra selülit görülen bölgelere masaj yaparak uygulayın. Karışımı uyguladıktan sonra streç film yardımıyla sarıp 20 dakika bekleyin ve ardından temizlenin. Haftada 1 kez bu uygulamayı tekrar edebilirsiniz.

Selülit Neden Olur?

Spor yapmayan ve hareketsiz bir yaşam tarzını seçen kişilerde selülit daha fazla görülmektedir. Spor yaparak vücudunuzdaki yağları yakabilir ve selülit oluşumu riskini en aza indirebilirsiniz.

Şeker oranını düşürüp bol su tüketerek selülit oluşumu riskini azaltabilirsiniz.

Asitli içecek ve kahve tüketimi selülit oluşumuna neden olabilmektedir. Bu gıdaları aşırı olarak tüketmemeli ve sağlıklı besinler yemelisiniz.

Aşırı kilo alımı, hormonal bozukluklar, yumurtalık düzensizlikleri selülit yapabilir.

Hangi bölgelerde selülit görülür?

Diz üstünde, bileklerde vs. görülebilir. En çok kalça ve baldır, bazen de basen bölgelerinde oluşur. Bu bölgelerde korse ve benzeri giyecekler kullanmak çözüm değildir. Bu durum, zaten bozuk olan iç sirkülasyonu daha da arttırarak, problemi çoğaltabilir. Selülit beraberinde, şişmanlık vakalarını getirebilir. Böyle durumlarda, doktor kontrolünde diyetetik tedavi ele alınarak, kilo problemleri daha kolay çözülebilir. Selülit genelde 25 yaş grubu üzerindeki bayanlarda görülür.

Doğal Selülit Maskesi Tarifi

  • 5 damla limon
  • 1 paket kil
  • 2 çorba kaşığı tarçın
  • 2 damla portakal yağı

Az miktarda su ile kili karıştırdıktan sonra limon ve portakal yağını da ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma son olarak tarçın ekleyip selülit görülen bölgelere sürün. Yarım saat bekledikten sonra maskeyi temizleyebilirsiniz. Selülit giderici doğal maskeyi haftada 1 kez düzenli olarak tekrarlayarak selülitlerinizden kurtulabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.