Ana SayfaKariyerBankacılık ve Sigortacılık Bölümü 2018 Merak Edilenler!

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü 2018 Merak Edilenler!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

  • Bankacılık ve Sigortacılık İş İlanları için Takip Edebilirsiniz: Banka Personel Alımları
  • Bankacılık ve Sigortacılık Kariyer için Takip Edebilirsiniz: Kariyer
  • İnstagram Sayfamız için Takip Edebilirsiniz: Bankaciyim

Bu bölüm, özel ve devlet dairesine bağlı banka kuruluşlarına ve sigorta acentelerine nitelikli ve vasıflı elemanlar yetiştirmeyi amaçlar. Günümüzde bankacılığın önemini es geçmek olanaksızdır. Çünkü hemen hemen her insan en ufak bir ihtiyacında bile sıcak para ve kredi kartına gereksinim duyar. Dolayısıyla bankacılık ve sigortacılık sektörünün, fonksiyonunu giderek arttırması kaçınılmazdır.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Dersleri

Bankacılık ve sigortacılık programında genellikle uygulama ağırlıklı derslere yer verilir.  Öğrenciler, temel iletişim becerileri, finansal muhasebe, ekonomi, işletme matematiği, genel muhasebe, bankacılık sistemi ve mevzuatı, sigortacılık, hukuk gibi dersler görürler.  Matematiğe ve sayısal hesaplara ilgili olmak tabi ki bu bölümü seçtiğimizde yararımıza olacaktır.

Rekabet ve daralan kar marjından ötürü meslek, yavaş yavaş itibarını kaybetmiş gibi gözükse de yine de herhangi bir banka kuruluşunda kariyer yapmak toplumsal çevreden saygınlık kazanmaya yetmektedir.

Sigortacılıkta da aynı şekilde durum bundan ibarettir. Hala daha pek çok insan sigorta kuruluşlarına belirli bir birikim sağlayarak, güven ve manevi rahatlık içinde hayatlarını sürdürmeyi tercih ediyorlar. Dolasıyla sigortacılık sektöründe de aynı bankacılıkta olduğu gibi müşteri yelpazesinin geniş ve kapsamlı olduğunu söylemek mümkün.

Bankacılık ve sigortacılık bölümü ön lisans mezunları ilk olarak çoğunlukla vezne ve çağrı merkezi pozisyonlarında görev edinirler kendilerine. Yıllar geçtikçe müşteri temsilcisi veya satış danışmanı, servis yetkilisi veya servis yetkili yardımcısı, uzman veya uzman yardımcısı, son olarak da müfettiş ya da müfettiş yardımcısı olabilirler.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.