Ana SayfaSağlıkTüp bebek tedavilerinde anne adaylarına sevindirici haber

Tüp bebek tedavilerinde anne adaylarına sevindirici haber

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hacettepe Üniversitesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum AD, Üreme Tıbbı ve İnfertilite Ünitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Yaralı, tüp bebek tedavilerinde biraz daha “ zorlu hasta” grubuna giren anne adaylarına sevindirici haber verdi. Dünyada henüz deney aşamasında olan “iva” metoduyla 4 anne adayından bir kısmının doğumunun başarıyla sağlandığını belirten Yaralı, “İva tedavisi rezerv düşüklüğü olan hastalarda uygulanabilecek. İva metodu yumurtalık rezervi çok az kalmış Tüp bebek uygulamalarında en zor hastalarda kullanılabilir metot. Bu metot çok umut verici bir metot fakat şuan deney aşamasında. Bununla birlikte 4 kişide gebeliğin bir kısmında doğum başarıyla sağlanmıştır” dedi.

“İVA METODUNU 2017 YILINDA HACETTEPEDE KULLANABİLİRİZ”
Prof. Dr. Hakan Yaralı şöyle devam etti:
“İva metodu şuanda deney aşamasında. Adet görmeyen hastalar zor hastalar. Onlarda uyuyan güzel sayısı az. Rezerv azalmış. Tüp bebekte yumurta sayısı çok önemli. Biliyoruz ki yumurta sayısı azalınca başarı oranı düşüyor. Hasta seçimi çok önemli adet görmeyen yada daha az etkilenmiş hastalar hedef olmalı. Seçim kriteri nedir bilmiyoruz. İva yöntemini 2017 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesinde belli seçilmiş hastalarda etik kurulda onama alarak kullanabiliriz.”
Türkiye ’de klinik ve laboratuvar uygulamaları kapsamda klinik tüp bebek uygulamasının son derece başarılı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hakan Yaralı, Türkiye ’de Tüp bebek uygulamalarının bazı merkezlerde yüksek başarı oranıyla uygulandığını kaydetti.

SABRİ ÇAĞLAR 

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.