Ana SayfaSağlıkHavalar ısınıyor, spor yapanlar dikkat

Havalar ısınıyor, spor yapanlar dikkat

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kaslara kontrolsüz güç uygulanmasının yaralanma nedeni olduğunu belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Uğur Kıran, “Havaların ısındığı bugünlerde spor aktiviteleri arttığından dolayısıyla kış mevsiminden çıkan bünye ve kaslar, spor aktivitelerine hazırlıksız yakalandığından yaralanmalara neden olmaktadır. Kas yapısı ve gücü yapacağı spora hazır değil ise özellikle kas tendon yaralanmaları ve stres kırıkları oluşmaktadır. Kış mevsimi döneminde artrofiye uğrayan kaslar yeterince kuvvetlendirilmeden yapılan sporlarda kas tendon yaralanmaları ve stres kırıkları oluşmaktadır. Özellikle kaslar yeterince kuvvetlendirilmeden kasılma, gerilme, yeterince yapılmayan ısınma hareketleri istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Basketbol, voleybol gibi koşularda uyluk, baldır, kasık kası yırtıkları, osteotis pubis kasık kasının yapıştığı kemikteki ödemler, yine ayak bileği ve dizde şişlikler, ayak tarak kemiklerinde stres kırıkları, özellikle sert zeminde yapılan sporlarda (halı saha, taş, beton, asfalt zemin gibi) oluşabilmektedir. Bütün yaralanmaları önlemek için spor öncesi mutlaka kasları açma germe şeklinde esnetilmesi ve ısıtılması yapılmalı. Kış sezonu çıkışı yüzme sporu hafif tempoda yürüyüşler ile başlanır her gün tempo düzenli olarak artırılmalıdır. Mücadelede sporlarında kas gücüne erişilmeden agresif hareket edilmemelidir. Yeterli kas ve tendon gücüne sahip olmadan uzun koşu hareketli sporlardan kaçınılmalıdır. Kaslarda ve ten donlarda ağrı şişlik olunca acil doktora müracaat edip yaralanmanın büyümesi engellenir. Spor yaralanmalarında ilk müdahale olarak mutlaka buz ve istirahat tespit uygulanmalı asla sıcak uygulama masaj yapılmamalı. Sıcak uygulama ve masaj kanama ve yaralanmayı artırır” dedi. 

ERSEN KÜÇÜK

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.