Ana SayfaSağlıkEstetikte Sağlığın Önemi

Estetikte Sağlığın Önemi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Burun estetiği sonrası genellikle küçülen burnun mantık kuralları içerisinde özellikle nefes alma fonksiyonunu da yitirdiğinin düşünülebileceğini kaydeden Op. Dr. Akagün, “Bir organın hem fonksiyonu nefes almak olsun hem de küçülsün bunu gerçekleştirmek cerrahi açıdan ‘creme de la creme’ olacaktır. Burunu küçültmek, havalı, kavisli, minnacık fındık gibi yapmak hem hasta hem de cerrah açısından gerçekten güzel bir sonuç olabilir, ancak fonksiyonunu yitirirsek bu bizim kesinlikle istemediğimiz bir sonuçtur ki; burun nefes almayı sağladığı gibi havayı nemlendirmekte ve ısıtmaktadır. Bu fonksiyonların da şüphesiz cerrahi planı yaparken eğitimimizi, hayal gücümüzü, matematiksel ve uzamsal zekamızı cerrahi plana dahil etmemiz gerekmektedir. Ben hastalarımı muayene ederken kesinlikle endoskopik muayenesini yapmaktayım ki bu muayene burun estetiği yani rinoplasti ameliyatına başlamadan mutlaka ama mutlaka yapılması gereken bir muayenedir. Yani cerrahi öncesi altın standart dediğimiz bir muayenedir” dedi.

Ameliyat öncesi burun içerisinin dikkatlice muayene edilmesi gerektiğini dile getiren Op. Dr. Akagün, “İçerisinde kemik eğriliği (septum deviasyonu), et büyümesi (konka hipertrofisi) var ise bunlarında cerrahi plana eklenmesi yerinde olacaktır. Sadece buruna dışarıdan bakarak ve fotoshop uygulaması yaparak burun cerrahi planı yapmak tıpkı daha başlamadan parçaları eksik olan bir puzzle’ı tamamlamaya çalışmak gibi olacaktır. Doğru cerrahi planlamasında spreader dediğimiz genişletici greftlerin özellikle dar çatılı burunlarda kullanılması, eğer burun ucu düşük ise ucunun kaldırılarak açının genişletilmesi de nefes almaya büyük ölçüde katkıda bulunacaktır. Özellikle burunun içini planlamadan yapılacak bir burun cerrahisi, fonksiyonsuz işlevsiz bir sonucu beraberinde getirecektir” ifadelerini kaydetti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.