Ana SayfaBankacılıkLansman Ne Demek? Lansman Fiyat Avantajlı Mıdır?

Lansman Ne Demek? Lansman Fiyat Avantajlı Mıdır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Lansman Fransızca kökenlidir. Anlamı, tanıtım, ortaya çıkarma ya da tanıtma olarak bilinmektedir. Karşımıza genel olarak haberlerde ve televizyon reklamlarında çıkan tanıtımla, piyasaya yeni çıkan bir ürünün satışa çıkmasında ya da bu ürünün tanıtımının yapılmasında sık sık karşılaşırız.

Lansman Ne Demek? Detaylı Anlatım…

Lansman ne demek kısa bir şekilde açıklamasını yaptık. Ancak peki lansman fiyat ne demek? Lansman fiyat ise yeni piyasaya çıkan bir ürünün satışa çıkması ya da bu ürünün tanıtımının yapılması esnasındaki fiyatıdır.

Tanıtım fiyatı olarak da ifade edilen bu değer, her zaman bir ürünün asıl fiyatından çok daha uygun olmaktadır. Televizyonlarda, reklamlarda ya da internette gördüğümüz otomobil, konut ya da beyaz eşya reklamlarında karşılaştığımız tanıtım fiyat kavramı, o ürünlerin fiyatlarının, asıl fiyatlarından daha uygun olması anlamına gelir.

Örnek verecek olursak; İstanbul’un Kadıköy ilçesine yeni bir konut projesi yapıldığını düşünelim. Bu konutların daire başına fiyatının da 350.000 TL olduğunu düşünelim. Konutların tanıtım fiyatı 300.000 TL’ye inerken, aynı zamanda da ertelemeli ya da bütçeye uygun ödeme planları oluşturulmaktadır.

Lansman Nasıl Yapılır?

Bir markanın, ürünün, işletmenin ya da projenin tanıtımını yapabilmek için araştırma, planlama, organizasyon ve uygulama gerçekleştirmek gerekir. Başarılı bir tanıtım programıyla kurumlar ürün, marka ya da projesini tanımlamakta, sektörünü anlamakta, hangi sorunlara çözüm sunduğunu kavramakta ve mesajını netleştirmektedir.

“Lansman nasıl yapılır?” sorusuna günümüzde özellikle ticaretle uğraşan ve üreten birçok insanın merak ettiği bir konudur.  İlk kez tanıtım etkinliği düzenleyecek olanlar için dikkat edilmesi gereken birkaç ipucundan bahsedebiliriz:

Kitlenizi Tanımlamalısınız

Tanıtım etkinliğinizi planlarken yapmanız gereken ilk şey ulaşmak istediğiniz kitlenizi tanımlamaktır. Başka bir deyişle potansiyel müşterilerinizin kim olduğunu, nelerden hoşlandığını, nelere önem verdiklerini, sorunlarının ne olduğunu ve bu gibi detaylara önem vermelisiniz. Bu aşamada reklamcılık çözümlerinden faydalanarak detaylı veri toplayabilirsiniz.

Tanıtım Stratejisi Oluşturmalısınız

Yeni bir ürün ya da markanın tanıtımı sürecinde belli bir strateji uygulamak önemlidir. Belirlenen strateji, tanıtım öncesinde, tanıtım sürecinde ve sonrasındaki faaliyetlinizi planlamaya da yardımcı olacaktır. Ayrıca strateji, ürünün nasıl tanıtılacağını kapsamalı, kampanyalar, markaya ya da ürüne yönlendirecek şekilde planlanmalıdır. Stratejiler markanın büyümesi, satışların artması gibi olumlu gelişmelere zemin hazırlayacaktır.

Doğru Zamanı Belirlemelisiniz

Tanıtım için doğru zamanı belirlemeli ve buna uygun bir takvim planı oluşturmalısınız. Böylelikle düzenli çalışma ve yol haritasını kolaylaştırma imkanı elde edebilirsiniz.

Akılda Kalıcı Reklam Materyalleri Oluşturmalısınız

Kusursuz bir ürün, proje ya da markaya sahip olabilirsiniz. Fakat akılda kalıcı bir reklam stratejisi oluşturmadan ve kitlenizle etkili bir etkileşim kurmadan bu avantajların pek de bir anlamı kalmayabilir. Hedef kitleye ulaşıp etkileşim sağlayabilmek için de etkileyici bir reklam stratejisi oluşturmak, akılda kalıcı materyaller kullanmak gerekir.

Heyecan Yaratan Reklam Kampanyaları Oluşturmalısınız

Heyecan yaratan ve ölçülebilir bir reklam kampanyası oluşturmak, pazarlama başarısını artırmadaki en önemli faktörlerden biridir. Bu aşamada reklam araçlarıyla kampanyalar oluşturarak daha geniş kitlelere erişim sağlayabilmeniz mümkün.

Tüm bunların dışında tanıtım süreci boyunca kafa karıştıran mesajlardan kaçınmanız, kullanıcı deneyiminin mümkün olduğu kadar kusursuz olmasını sağlamanız, keşfedilebilir ve akılda kalıcı olmasını sağlamanız da önemlidir.  

Lansman Nerede Yapılır?

Tanıtım etkinliğinin yapılabileceği pek çok farklı mekân bulabilmek mümkündür. Fakat marka, ürün ya da projenin prestiji açısından genellikle oteller ya da firmaların konferans/toplantı salonları tercih edilmektedir.

Neden Lansman Fiyatı Uygulanır?

Yeni bir ürün ile pazara açılmak isteyen şirketler ürünlerinin herkese ulaşmasını isterler. Bu nedenle de kar marjlarını düşük tutup, en uygun ve avantajlı fiyatları belirlerler. Çünkü yeni bir ürüne toplum çekingen davranır ve bu nedenle de en az tercih edilenler arasında yer alır. Ancak lansman fiyatı devreye girdiği zaman, beklenin üzerinde talep görür.

Vatandaşların Bakış Açısı!

Şirketlerin neden böyle bir strateji izlediğini anlattık. Peki bu duruma vatandaşlar nasıl bakıyor?

Şirketlerin yeni ürünlerini tanıtım fiyatlarıyla pazara sunmaları vatandaşlar için avantajlı hale gelir. Çünkü o ürünler merak uyandırır ancak yeni bir ürün olduğu için de kuşku duyulur. Fiyatlar yüksek olduğu zamanda talep gelmez. Ancak uygun fiyatlardan piyasaya çıkması halinde yani fiyatlarda yüzde 10, yüzde 20’lerde indirim yapılması halinde vatandaşların bu ürünleri satın almaları daha yüksek ihtimaldir.

Yazının başında da belirttiğimiz konut projesi örneğinden yola çıkalım. 250.000 TL ile 300.000 TL arasında satın alınan bir konut projesinin tamamlanması ve anahtarların teslim edilmesi sonrasında o evlerin kar marjları daha yüksek olur. Vatandaşlar daha uygun fiyatla ev almış olurlar. Ancak o evlerde oturmak istemeyenler yine proje bittikten sonra satışa çıkarabilirler. Proje sonunda satışa çıkan evlerde tanıtım fiyatlarının üzerinde, yani gerçek değerleri olur. Yani vatandaşlar yüksek tutarda kar elde edebilirler.

Ya da yeni piyasaya çıkacak bir araba modeli düşünelim. Arabanın asıl fiyatının 150.000 TL olduğunu düşünelim. Lansman fiyatının da 90.000 TL olduğunu. Bu araba indirimli haliyle alınıp, arabanın pazara çıkması halinde daha yüksek tutarda satılması mümkündür.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.