Ana SayfaGündemEmekli Maaşlarına Yeni Düzenleme! Yüzde 10 Kesinti Kalktı, Maaşlar Yükseldi!

Emekli Maaşlarına Yeni Düzenleme! Yüzde 10 Kesinti Kalktı, Maaşlar Yükseldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Emekli vatandaşlar, emeklilik süreçlerinde kendi işlerini yapmaya karar verirlerse maaşlarından yüzde 10 düzeyinde bir Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisi yapılıyordu. Alınan yeni karar doğrultusunda artık bu kesintiler yapılmayacak!

Emekli olduktan sonra çalışma hayatlarını devam ettirebilmek adına kendi işlerini yapmaya karar veren emekliler, yüzde 10 düzeyindeki emekli maaşı kesintisi ile karşılaşıyorlardı. Tekrardan çalıştıkları için emekli maaşlarının düşmesinden dert yanan vatandaşlara bugün müjdeli haber geldi. Artık emekli olduktan sonra çalışan vatandaşlardan yüzde 10 düzeyindeki Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisi yapılmayacak.

Emekli Olup, Bağ-Kur Kapsamında Çalışanlara Müjde!Emekli Maaşlarına Yeni Düzenleme! Yüzde 10 Kesinti Kalktı, Maaşlar Yükseldi! - Bankacıyım

Emeklilik hayatında ek kazanç elde edebilmek, aile bütçesine destek olabilmek adına çalışmaya devam eden vatandaşlara fmüjde geldi. Çalışan emeklilerin maaşlarından yapılan yüzde 10 tutarındaki kesinti, 10 Şubat 2018 tarihi itibariyle kaldırıldı. Yapılan yüzde 10’luk bu kesinti kalkınca da çalışan emekli vatandaşların maaşlarına yüzde 10 tutarında bir zam yapılmış oldu. Ekstralar, bu ay itibariyle maaşlara yansımaya başladı.

Karar 10 Şubat’ta Alınmıştı!

2018 yılının Şubat ayı itibariyle alınan SGDP kaldırma kararı, bu ay itibariyle uygulanmaya başladı. Hem SSK’dan, hem de Bağ-Kur’dan emekli olup, emeklilik süreçlerinde Bağ-Kur kapsamında çalışan, yani kendi işini yapan vatandaşların yüzde 10 kesintileri bu ay itibariyle maaşlara zam olarak yatmaya başladı. Yapılan bu maaş artışı, 87 Türk Lirası ile 381 Türk Lirası aralığında olacak.

Yeni Çalışan Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Türkiye’den en düşük emekli aylığını Bağ-Kur tarım emeklisi alıyor. 874,19 Türk Lirası tutarında maaş alan emekliler, kendi işlerine devam etmeleri halinde maaşlarının 786,77 Türk Lirası’na düşmesiyle karşılaşıyorlardı. Artık bu emekliler, maaşlarını kesintisiz almaya başlayınca, yeni maaşları 874,19 Türk Lirası olacak.

Emekliler dışında, yaşlılık aylığı alıp, çalışmaya devam eden vatandaşlardan da Mart ayında çalışmaya devam ettikleri için yüzde 10 tutarındaki kesinti yapılmıştı. Bu kesinti Nisan ayında yatan maaşlarda yapılmadı. Aynı zamanda Emekli Sandığı kapsamında aylık alan emeklilerden, Şubat ayı için mevcut olan kesinti peşin olarak yapıldığı için, Mart ayında herhangi bir kesinti yapılmamıştı. Kesintilerin kaldırılmasıyla birlikte bazı emeklilere de bu kapsamda iade alma hakkı doğdu. İade alacak olan emekliler ise, emekli aylıklarını 3 ayda 1 olarak alan emekliler olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.