Ana SayfaGündemErken Seçim Kararı Piyasaları Nasıl Etkiledi?

Erken Seçim Kararı Piyasaları Nasıl Etkiledi?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Erken seçim kararı alındı. Piyasalar beklenenin aksine düşüş tepkisi gösterdi. Dolar kaç TL oldu? Borsa İstanbul yükseldi mi? İşte tüm yanıtlar!

Geçen gün Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan erken seçim çağrısı sonrasında dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelindi. Erken seçim kararı öncesinde, Bahçeli’nin açıklamalarıyla 4,09 Türk Lirası seviyesine yükselen Dolar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim hakkındaki açıklama sonrasında 4,0357 Türk Lirası’na kadar geriledi. 18 Nisan Çarşamba günü piyasaların kapanış saatinde 4,0357 Türk Lirası’ndan kapanış veren Dolar kuruna, sert düşüş yaşayarak günü 5,0068 Türk Lirası seviyesinden kapatan Euro kuru eşlik etti.

Erken Seçim TL’yi Değerlendirdi, Borsa’yı Yükseltti!

Erken seçim için alınan karar doğrultusunda Türk Lirası, uluslararası piyasalarda, gelişmekte olan ülke para birimleri içinde en fazla değer artışı yaşayan para birimi oldu. Bir önceki güne oranla yüzde 1 oranında değer artışı yaşayan Türk Lirası, en iyi performans ile günü kapattı.

Tahvil/Bono piyasaları açısından bakıldığında ise gösterge 10 yıllık tahvilin ortalama bileşik faizi, yüzde 1,53 oranında düşüş yaşayarak 12,87 seviyesine hareket etti. İki yıllık gösterge tahvilde ortalama bileşik faizde ise yüzde 0,70 oranında düşüş yaşayarak 14,25 seviyesinde dengelendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı öncesinde yüzde 0,34 oranında düşüş eğiliminde olan Borsa İstanbul, erken seçim kararının açıklanması esnasında yüzde 1,20 seviyesinde düşüş yaşadı. Kararın açıklanması sonrasında, piyasaların kapanması öncesinde yüzde 2,60 oranında yükseliş elde eden Borsa İstanbul 111 bin 500 puan seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.

Morgan Stanley’den ‘Geçici Etki’ Açıklaması!Erken Seçim Kararı Piyasaları Nasıl Etkiledi? - Bankacıyım

Türkiye’de alınan erken seçim kararı sonrasında ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley TL hakkında görüş açıklamasında bulundu. Banka, erken seçim kararı sebebiyle alınan riskin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası için faiz artışı karar ihtimalini artırma ihtimalini doğurduğu için Türk Lirası için geçici bir olumlu havanın seyredebileceğini belirtti. Aynı zamanda 25 Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan Merkez Bankası toplantısını işaret eden Morgan Stanley, bu toplantıda Türk Lirası’nın Dolar ve Euro karşısındaki güçsüzlüğünün değerlendirileceğini, ülke varlıklarının yüksek faizler eşliğinde desteklenebileceği spekülasyonların Merkez Bankası’nın gücü kapsamında olduğunu belirtti.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan analistler ise, siyasi belirsizliklerin artacağı yönünde tavsiyelerde bulundu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.