Ana SayfaEkonomi0888’li Numaralar Dolandırıcı! Bu Oyuna Gelmeyin!

0888’li Numaralar Dolandırıcı! Bu Oyuna Gelmeyin!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Teknolojinin her geçen güç geliştiği yeni yaşam koşullarında vatandaşları kandırmaya çalışan dolandırıcıların ağı da artıyor. Gerek bilgisayara sızarak gerek mesaj atarak gerekse arayarak dolandırıcılık yapanların sayısı artıyor.

Dolandırıcıların Yeni Taktiğine Dikkat!

Dolandırıcıların yeni taktiği 0888’li numaralar ile kendilerini banka, hukuk bürosu, müşteri hizmetleri gibi gösterip, acil kodlu mesajlar gönderip, vatandaşlara binlerce liralık faturalar çıkartmak. 0888’li numaraları gerçek sanıp geri dönüş yapan kişilere ise çok uçuk rakamlarda telefon faturaları geliyor.

TÜDER Başkanı Uyardı! 0888’li Numaralar Dolandırıcı, Dikkatli Olun!

Son zamanlarda 0888’li numaraları çok fazla görür oldu. Bankaların çağrı merkezi numarası olan 0850’li rakamlar ile 0888’li dolandırıcılık numaralarını bir çoğumuz karıştırıyoruz. Hem SMS’lerle hem de aramalarda bizi rahatsız eden bu numaralarda mağdur olanların çok fazla olduğunu, kendilerine çok fazla başvuru geldiğini söyleyen Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Firmaların taciz boyuna kadar varan SMS’leri Ticari İleti Şikayet sistemine takıldı. Konuyla ilgili açıklama yalan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Genel Müdür Vekili Adem Başar, firma ticari birine ileti gönderecekse, alıcıdan öncesinde onay almak zorunda olduğunu söyledi.

Tanıtıcının bilgilerini vermek zorunda olduğunu söyleyen Başar, her durumda da reddetme hakkını sağlaması gerektiğini, son 1 senelik süreçte ortalama 400 bin şikayet olduğunu, bunların yüzde 95’lik kısmının sms ile şikayetler olduğunu, geriye kalan yüzde 5’lik kısmının ise arama, sesli arama ya da mail olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.