Ana SayfaGündemGlobal Girişimcilik Kongresi'ne Akbank Desteği!

Global Girişimcilik Kongresi’ne Akbank Desteği!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

16-19 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen ve uluslararası arenada Türkiye’nin girişimcilik kapasitesinin tanıtılması için önemli bir yer tutan Global Girişimcilik Kongresi’ne Akbank destek verdi.

Akbank, Global Girişimcilik Kongresi’ne destek verdi. Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen, Türkiye’nin sahip olduğu girişimcilik gücünü ve potansiyelini uluslararası arenada sergileyebilmek için önemli bir fırsat sunan Global Girişimcilik Kongresi (Global Entrepreneurship Congress-GEC) 16-19 Nisan 2018 tarihleri arasında 170 farklı ülkeden katılım sağlayan 3.000 katılımcı ile İstanbul’da düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğin girişimcilik eğitimi konusunu kapsayan bölümde Akbank, genç girişimcilik programı olan CaseCampus’le, KOBİ’ler için küçük MBA programı olarak tanımlanan Akbank Girişimci Geliştirme Programı ile Global Girişimcilik Kongresi’ndeki yerini aldı. Kongre sürecinde Akbank KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, Müşteri Odaklı Modeller konusunda düzelenen panele katılım sağladı.

Türkiye’nin Genç Nüfusu Girişimcilik Potansiyelini Yükseltiyor

Panelde yaptığı konuşmada Türkiye’nin sahip olduğu girişimcilik potansiyelini ve girişimcilik ruhunun diğer ülkelere oranla yüksek olduğunu, bunun en önemli etki kaynaklarından bir tanesinin de büyük bir genç nüfusa sahip olunması olduğunu belirten Oğuz, 2014 yılında GEM araştırmasına göre Türkiye’de 3 yıllık süreçte girişimcilik faaliyeti göstermeyi hedefleyenlerin oranının yüzde 35 olduğunu belirtti.

2014 yılında Türkiye’deki 18-24 yaş aralığındaki genç girişimcilerinin yüzde 23 seviyesine yükseldiğini belirten Oğuz, bu rakamın 2017 yılı itibariyle daha da arttığını tahmin ettiklerini belirtti.

Fintech’ler İş Yapış Sürecini Kolaylaştırıyor

Akbank olarak Fintech’lerle çalışma yürütürken KOBİ’lerin hayatlarını ve iş yapış süreçlerini kolaylaştırmak, bu süreçleri azaltarak satış odaklı çalışmalara destek olmak adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Oğuz, herhangi bir IT yatırımı yapılmadan kullanılabilecek birçok uygulamanın Fintech’ler tarafından sunulmaya başlandığını, bu uygulamaların hem yatırım maliyetlerini en aza indirgediğini, hem de işletmelerin sahip oldukları verimliliği yükseltme aşamasında yardımcı olduklarını belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.