Ana SayfaKariyerMülakat Hazırlığı: Sizi Niye İşe Alalım?

Mülakat Hazırlığı: Sizi Niye İşe Alalım?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Banka mülakatlarına hazırlık yaparken, adaylar genellikle geçmiş mülakatlarda sorulan sorular üzerinden hazırlık yapmakta. Bu sorulardan en çok bilineni ise “Sizi Niye İşe Alalım?

Günümüzde birçok kişi özellikle üniversite mezunları, mezun olduktan sonra iş aramak ve hayallerini gerçekleştirmek için kariyer planlama yaparlar. Kariyer planlama yaparken işin belki de en önemli amacı başarılı işe alım süreci geçirmektir. Bu süreçte şirket yetkilisinin sorduğu sorulara vereceğiniz cevaplar sizin işe alımınızı oldukça yüksek oranda etkilemektedir.

Banka Mülakatına Hazırlık Süreci

Bir bankaya iş başvurusu yaptığınız zaman, işe alım öncesi banka mülakatına hazırlık süreci en çok önem vermeniz gereken konudur. Bu aşamada elde edeceğiniz bilgiler, araştırma sonuçları ve cevaplarınız sizin bir iş sahibi olmanızı kolaylaştıracaktır. Bilirsiniz filmlerde dahi sıkça sorulan bir soru vardır. Mülakatlarda en çok sorulan sorular arasında “İşe alınacak kişi neden siz olasınız? Sizi niye işe alalım?” tarzı sorular en çok bilinen mülakat soruları arasında yer almaktadır. Bu sorular, çok bilenen sorular olsa da, iş arayan gençlerin en çok zorlandığı soruların başında gelir. Peki bu soruya nasıl cevap verilmelidir?

Banka Mülakatında “Sizi Niye İşe Alalım?” Sorusuna Verilecek Cevaplar

Evet bu soruyu duyduğunuz zaman vereceğiniz cevap sizi meslek sahibi de yapabilir, işsiz birisi olmanız konusunda istikrar da sağlayabilir. Üniversitede okulda yıllarca hep teorik bilgi eğitimi aldınız. Lakin artık pratik eğitimin söz konusu olduğu noktaya gelmişsiniz. Burada vereceğiniz teorik cevaplardan çok pratik cevaplar iş görmektedir.

Size bu soru sorulduğu zaman ağdalı kelimelerle süslenmiş cümlelerle ben ile başlayan sadece bir görevi temsil eden mesleği yapabileceğinizi söylemek yerine o konuda yaptığınız çalışmaları ve bu çalışmalar sayesinde neler kazandığınızı bahsetmeniz sizin için artı bir not olacaktır.

Açık, kısa ve net olun. Banka, sizin onlara sağlayacağınız katkılara önem verir. Hayalleriniz ya da satmak istediğiniz fikirler ile değil. Zaten her bankanın mevcut oturmuş bir yapı ve görevini yapan birimleri var. Siz ise çalışma alanınızın içinde kalarak nasıl katkı sağladığınızı veya sağlayabileceğinizi mümkünse, tecrübeniz dahilinde sayısal veriler ile de destekleyerek anlatabilirsiniz.

İlk İş Mülakatı Öncesinde Kendinizin Farkında Olun!

Eğer katılacağınız banka mülakatı, ilk iş görüşme tecrübeniz olacaksa, öncesinde detaylı bir çalışma yapmanız sizin için faydalı olacaktır. Eğer öğrencilik döneminiz boyunca mesleğinizle iç içe olduysanız, konferans, seminer, sempozyum gibi etkinliklere katılım sağladıysanız, bu konuda bir stres yaşamanıza gerek yok. Bu etkinlikler sayesinde edindiğiniz bilgi birikimlerini mülakatınız esnasında dile getirmek ve öz geçmişinizde belirtmek de size önemli bir fayda sağlayacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.