Ana SayfaKredilerEv Kredisi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Ev Kredisi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ev kredisi, satın alınmak istenen ev için peşin para olmaması halinde banka ya da finans kuruluşlarından teminat karşılığı alınan kredi türüdür. Halk arasında konut kredisi olarak bilinir. Ev kredisi hesaplama işlemi bankaların sunduğu kampanya türlerine, faiz oranlarına ya da teminat gösterilen evin değerine göre değişiklik gösterir. Şimdi detayları ile bakalım.

Ev Kredisi Başvurusu Öncesi Bunlara Dikkat!

Ev kredisi faiz oranları genel olarak incelendiğinde sabittir. Ev kredisi vade süreleri ise 5 ile 30 sene arasında farklılık gösterir. Vade süreleri banka inisiyatifine bağlı olarak değişir. Ev kredisi başvurusu yapmadan önce satın alınacak olan eve karar verilmesi gerekir. Çünkü bu kredi türü büyük meblağdır ve bankalar teminat talep ederler. Satın alacağınız evi teminat göstermeniz gerekir. Alabileceğiniz kredi tutarı da evin değerine göre değişiklik gösterir.

Satın alacağınız eve karar verdikten sonra detaylı piyasa araştırması yapılmalıdır. En uygun ev kredisi veren banka bulunmalı, sonrasında ödemelerde sorun yaşamamalısınız. Kredi ödemelerini yapamazsanız ev elinizden gider, adınız kara listeye düşer ve bir daha kredi almanız zorlaşır.

Ev kredisi başvurusu yaptıktan sonraki süreçte önemlidir. İlk olarak evin değerinin belirlenmesi için bankanın anlaşmalı olduğu gayrimenkul değerleme uzmanı rapor hazırlar. Evin değeri belirlenir ve bu değere göre de kredi verilir. Evin değerinin yüzde 25’i de peşinat olarak ödenmesi istenir. Kanunlara göre de evin değerinin yüzde 70 ile yüzde 80’i arasında kredi verilir. Bu oran yine bankadan bankaya göre değişir.

Güncel Ev Kredisi Faiz Oranları Öğrenme

Ev kredisi faiz oranları, bankaların ya da finans kuruluşlarının kendi internet sitelerinde ya da faiz, kredi hizmeti veren internet siteleri üzerinden öğrenilebilir. Bankaciyim.net her gün güncel olarak kredi faiz ve hesaplamaları yayınlamaktadır. Buradan da takip edebilirsiniz.

2018 ev kredisi faiz oranları incelendiği zaman önceki yıllara göre yüksek olduğu görülmekte. Enflasyonun yükselmesi, bankaların konut kredisi vermek istememesi gibi nedenlerden dolayı 2018 ev kredisi faiz oranları yükselişe geçti. Ancak yine bütçelere uygun kredi sağlayan bankalar bulunmaktadır. Örneğin Ziraat Bankası ev kredisi faiz oranlarına bakalım. Yüzde 1,15 oranında faiz uyguluyor ve 10 seneye kadar da ödeme imkanı sağlıyor. Ülkemizde son zamanlarda adından sıkça söz ettiren ICBC Turkey Bankası da yüzde 1,18 faiz oranıyla en uygun ev kredisi veren bankalar arasında yer alıyor. Yapı Kredi yüzde 1,20 oranında, ING Bank ise yüzde 1,21 oranında faiz uyguluyor. Vatandaşların en çok tercih ettiği bankalardan biri olan Garanti Bankası ise yüzde 1,28 faiz uyguluyor.

Ev Kredisi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Şimdi en çok merak edilen Ev Kredisi Hesaplama Nasıl Yapılır sorusuna bakalım. Bunun için satın alınacak olan eve karar verilmesi, sonrasında ise kredi alınacak bankaya karar verilmesi gerekir. Ev kredisi hesaplama işlemine bankalar vergileri, sigortaları, dosya masraflarını, ipotek tesis ücretini ve kişiye özel ek masrafları dahil eder. Bu da ev kredisi hesaplama işlemini çok fazla değiştirir. Vadeye, sigorta yaptırıp yaptırmayacağınıza, bankaya, satın alacağınız eve göre ödemeler artar ya da azalır.

Ev kredisi hesaplama bankaların internet sitelerinden, bu hizmeti veren diğer internet siteleri üzerinden kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Ya da bizim internet sitemizde yer alan banka kredileri kategorisinden tüm güncel kredi kampanyalarına ve hesaplamalarına, bankaların istediği diğer şartlara ulaşabilirsiniz.

2018 En Uygun Ev Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

2018 en uygun ev kredisi veren banka bulma işleminde detaylı piyasa araştırması yapılmalıdır. Aksi durumda size uymayan kredi kullanır ve mağdur olursunuz. Bunun için vakit ayırmalı, tüm bankaların ev kredisi faiz oranlarını tek tek incelemelisiniz.

En uygun ev kredisi veren bankalar araştırılırken sadece faizlere değil, vade, ek masrafları da incelemelisiniz. Çünkü masraflar fazla olduğu zaman krediden kesinti yapılır ve talep ettiğiniz krediden daha az alırsınız.

Türkiye’den en uygun ev kredisi veren bankalar genel olarak devlet bankalarıdır. Ziraat Bankası ile Vakıfbank yüzde 1,15 oranında, Halkbank ise yüzde 1,16 oranında faiz uygular. Özel bankaların faiz oranları biraz daha yüksek olur. HSBC yüzde 1,21 faiz uygularken, Burgan Bank yüzde 1,35 oranında, Yapı Kredi ise yüzde 1,20 oranında faiz uygular.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.