Ana SayfaGündemYarın Garanti Bankası Temettü Dağıtacak!

Yarın Garanti Bankası Temettü Dağıtacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yıllardır Türkiye hizmet veren, ülkemizin en köklü bankaları arasında yer alan Garanti Bankası, kurumsaldan ticariye, KOBİ’den ödeme sistemlerine, bireyselden yatırım bankacılığına kadar faaliyet gösteriyor. 1 TL Nominal değerli pay için yarın Garanti Bankası temettü dağıtacak.

Garanti Bankası Temettü Dağıtacak!

Garanti Bankası temettü dağıtımı için genel kurul onayı gerçekleşti. Bu kapsamda yarın yani 24 Nisan 2018 Salı günü banka temettü dağıtımı gerçekleştirecek. Söz konusu temettü dağıtımı Garanti Bankası nominal değerli pay kapsamında 0,3541667 lira net kar payı verecek.

Temettü Nedir?

Temettü diğer anlamı ile kar payıdır. Şirket ortaklarının bir dönem içinde işletmenin kazandığı kardan nakit ya da hisse senedi olarak pay alma hakkına temettü denir.

Temettü, hisse senedinin en önemli ortaklık haklarından biridir. Her bir ortağın sahip olduğu hisse senedi miktarına göre belirlenmektedir. Her ortak ise hisse senedi miktarına bağlı olarak temettü payı alır.

Temettü Dağıtımı Nedir?

Bir şirketin senelik olarak elde ettiği kardan vergiler ve diğer ödemeler çıkarılır. Bunun sonucunda elde edilen rakamın en az yüzde 20’lik kısmı olmak şartıyla dağıtılırsa, buna temettü dağıtımı denir.

Temettü dağıtımı önemlidir. Çünkü yatırımcılar temettü dağıtımı yapan şirketlere güvenirler. Temettü verimliliği yüksek olan şirketler, yatırımcılar tarafından tercih edilirler.

Temettü Nasıl Hesaplanır?

Temettü hesaplaması için bir şirketin karının açıklanması sonrasında önceki dönemlerdeki kar payı oranlarına göre tahmin yapılır. Hisse senetleri nominal değerler ile ölçülür. Borsada bu değerin karşılığı 1 TL’dir. Bu nedenle de yapılan hesaplamalarda 1 TL dikkate alınarak gerçekleştirilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.