Ana SayfaEkonomiYazılımcılara Özel KOSGEB Destek Programı Yolda!

Yazılımcılara Özel KOSGEB Destek Programı Yolda!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, mevcut durumdaki çalışmalarında, 2017’deki desteklerden bahsetti.

Yazılımcılara Müjde! Yazılım Alanı için Özel KOSGEB Desteği Çalışmaları

Geçen sene en fazla KOSGEB desteğinin imalat sanayisine yapıldığını açıklayan KOSGEB Başkanı, toplamda 18 bin 125 imalat sanayisi işletmecisine 4018 milyon lira tutarında proje bazlı destek verildiğini, bilgi ve iletişim sektöründe ise yaklaşık olarak 2 bin firmaya 25 milyon TL tutarında destek verdiklerini açıkladı. Bilgi ve iletişim sektöründeki faaliyet gösterenlere yönelik müjdeli haber veren KOSGEB Başkanı Uzkurt, özellikle yazılım alanında faaliyet gösteren özel destek programı üzerinde çalıştıklarını söyledi.

“Yazılım Bilişimin Temeli”

Yazılım alanında faaliyet gösterenlere verilen destekleri geçen senelere kıyasla artırmak istediklerini söyleyen KOSGEB Başkanı Uzkurt, yazılım sektörünün bilişimin temeli olduğunu, bu nedenle de KOBİ’lerin bilişim ve yazılım alanında kuvvetlenmesinin ülkeye çok daha fazla katma değerli üretimler, teknolojik ürünler, yurt dışı kapıları gibi avantajlar sağlayacağını söyledi.

Geçen sene proje bazlı ve kredi faiz desteği olmak üzere 2 farklı türde KOSGEB destekleri verdiklerini açıklayan Uzkurt, proje bazlı olanlar için yaklaşık olarak 54 bin i862 işletmeciye 953 milyon lira destek sağladıklarını, bunun projelerin değeri olarak algılanmaması gerektiğini, çünkü bazı projelerin birkaç senelik olabileceğini, uzun vadeli projelere ilerleyen süreçlerde destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Kredi faiz desteklerinde ise yaklaşık olarak 290 bin 379 işletmeciye kredi kullandırdıklarını söyleyen Uzkurt, bu kredilerin tüm faizlerini de KOSGEB’in karşıladığını, 7 milyar 790 milyon lira tutarında kredi hacmi oluşturduklarını, KOBİ’lerin kredileri bankalardan temin ettiklerini, KOSGEB’in ise faizlerini karşıladığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.