Ana SayfaEkonomiAlışveriş Kredisinde En Çok O Ürünler Tercih Edildi!

Alışveriş Kredisinde En Çok O Ürünler Tercih Edildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği araştırma yapıldı. Yapılan araştırmada kapsamında, internet üzerinden yapılan alışverişlerde en çok hangi ödeme yöntemlerinin kullanıldığı, hangi ürünlerinin daha fazla tercih edildiği açıklandı.

Yüzde 82’si Banka ve Kredi Kartı Kullandı

Yapılan araştırma verilerine göre, geçen yılın ocak ayından bugüne kadar geçen sürede internet üzerinden yapılan alışverişlerine yüzde 82’sinde kredi kartı ile banka kartı kullanıldı. Vatandaşların yüzde 1’i 2 ya da daha fazla ödeme seçeneğini kullandı. Karta ödemede ise yüzde 10’u kapıda ödemeyi, yüzde 7’si havaleyi, yüzde 1’i ise alışveriş kredisi ile ödemeyi kullandı.

Son zamanlarda en çok tercih edilenler arasında yerini alan alışveriş kredisi, e-ticaret sitelerinin direkt anlaşmaları için kullanılıyor. Vatandaşlar, anlaşmalı bankalar aracılığı ile anında kredi alabiliyor, bu krediyle de satın alacakları ürünü anında alabiliyor.

Alışveriş Kredisiyle En Çok Teknolojik Ürünler Alındı

İnternet üzerinde kartla yapılan alışverişlerde en fazla satın alınan ürün ise cep telefonu olarak açıklandı. Cep telefonunu takibinde ise telefon kılıfları, bebek bezi, kitap ve temizlik malzemeleri yer aldı. Alışveriş kredisiyle en fazla satın alınan ürünler arasında da cep telefonu bulundu. Cep telefonunun yanı sıra, taşınabilir bilgisayar, televizyon, notebook ve aksesuarları da en çok tercih edilenler arasında yer aldı. Listede bulunan ilk 10 ürünün hepsi teknolojik ürünlerden oluştu.

Havale yöntemiyle sipariş verilen ürünler arasında listenin başında temel gıda ürünleri bulundu. Ezme, çikolata, tatlı ve şekerlemeler havale ile en çok satın alınan ürünler arasında yer aldı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.