Ana SayfaGündemVakıfbank'a 1.3 Milyar Dolarlık Sendikasyon Kredisi!

Vakıfbank’a 1.3 Milyar Dolarlık Sendikasyon Kredisi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vakıfbank, 17 farklı ülkeden 35 adet bankanın katılım sağladığı, 329 milyon Dolar ve 779 milyon Euro’ya tekabül eden, toplamda 1,3 milyar Dolarlık sendikasyon kredisi anlaşmasına imzaladı.

Vakıfbank tarafından yapılan açıklamaya göre, 17 farklı ülkeden katılım sağlayan 35 adet bankanın imzalarıyla 329 milyon Dolar tutarında ve 779 milyon Euro tutarında toplamda 1,3 milyar Dolar tutarında sendikasyon kredisi anlaşmasına imza attığı belirtildi.

Banka tarafından yapılan açıklamada konu hakkındaki değerlendirmelerine yer veren Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, imzalanan sendikasyon kredisi anlaşmasının Vakıfbank tarihinin en büyük sendikasyon kredisi işlemi olduğunu ifade etti. 2018’in Ocak ayında gerçekleştirilen Eurobond ihracının ve sendikasyon kredisi anlaşmasının Türkiye’deki bankacılık sektörüne ve Türkiye ekonomisine olan güvenin göstergesi olduğunu belirten Özcan, gerçekleştirilen işlemlerin tüm spekülasyonlara ve iyi niyet barındırmayan çabalara rağmen Türkiye ekonomisinin sahip olduğu itibarın sahip olduğu gücü gösterdiğini belirtti.

Maliyet Düştü Yenileme Oranı Yükseldi

Kredinin 2 yıl vadeli olan bölümünün sahip olduğu toplam maliyetin Libor + yüzde 2,10 olduğunu belirten Özcan, 367 gün vadeli olan kısmının sahip olduğu toplam maliyetin de Libor + yüzde 1,30 ve Euribor + yüzde 1,20 seviyesinde gerçekleştiğini belirtti. 2017 yılının Nisan ayında gerçekleştirilen bu işleme ek olarak yeni işleme yedi yeni bankanın katıldığını, 367 gün vadeli olan kredinin maliyetinin bir önceki yıl gerçekleştirilen krediye oranla yüzde 0,15 maliyet azaltmasına rağmen yenileme oranının yüzde 120 seviyesinde gerçekleştiğini belirtti.

Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada sendikasyon kredisine katılan bankaların arasında alfabetik sıraya göre; BNP Paribas, Cargill, Citibank, Commerzbank, Deutsche Bank, Emirates NBD, Erste Group, First Abu Dhabi Bank, Goldman Sachs, HSBC, ICBC Standard Bank, ING Bank, JPMorgan Chase Bank, Mizuho Bank, MUFG Bank, Société Générale, Standard Chartered, Sumitomo Mitsui Banking Corporation ve UniCredit’in yer aldığı belirtildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.