Ana SayfaBirikim & YatırımAkbank Yatırımcı Hesabı Nedir? Akbank Yatırımcı Profilleri!

Akbank Yatırımcı Hesabı Nedir? Akbank Yatırımcı Profilleri!

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Finansal piyasalarda uzmanlaşmış banka olma hedefiyle Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ile güçlerini birleştiren Akbank, müşterilerinin öncelikli tercih ettikleri Akbank Yatırım Hizmetlerini sunuyor. Akbank Yatırımcı Hesabı açtırmak isteyenlere çeşitli avantajlar sunuluyor.

Akbank Yatırımcı ve Yatırım Yapmak İsteyenlere Neler Sunuyor?

  • Yatırım araçlarını çok iyi bilmeyen, hangi araçlar ile yatırım yapacağına karar veremeyen müşterilerine yardımcı oluyor.
  • Yatırım kararı alırken hangi riskleri alınabilineceğine, alınan risklerin sonuçlarını öngörüyor.
  • Akbank yatırımcı hesabı ile hangi avantajların sunulacağını detaylı bir şekilde anlatıp, değişen hızlı piyasa şartlarında yardım oluyor.

Banka, tek noktadan ve hızlı bir şekilde ulaşabilecekleri, kafa karışıklığı yaşamadan güvenli bir şekilde işlem yapmak isteyenlere, yatırım kararları sonuçlarını kolay bir şekilde takip edebilecekleri hizmet sunuyor.

Akbank Yatırım hizmetleri alan bir kişi, kişisel yatırım eğilimlerini bilimsel yöntemlerle analiz edebiliyor. Banka, tavsiyelerle yatırımlarını hemen yönlendirmek isteyen müşterilerine, yatırım ihtiyaçlarını tek bir işlemle karşılayabilecekleri, piyasa koşulları kapsamında yatırım dağılımı güncellenerek yatırımlarını devamlı olarak takip etmelerine gerek kalmadan Portföy Fikirlerini sunuyor.

Akbank Yatırımcı hesabı aynı zamanda Yatırım Sepetleri imkanını sağlıyor. Yatırım sepetleriyle kişiler önerilen portföy dağılımlarını kolay bir şekilde risk dağıtılması ve getiri potansiyelini artırma imkanı alabiliyor. Yatırımcılarına geniş yatırım fonu evreniyle yatırım yönetimi ihtiyaçlarına avantajlı çözümler sağlayan banka, genel yatırım tavsiyeleri sunup, piyasaları yakından takip ediyor, çeşitli piyasalarda alım ve satım işlemleriyle beraber kişisel yatırım ihtiyaçlarına özel yatırım tavsiyeleri veriyor.

Akbank Yatırımcı Hesabına Nereden Ulaşabilirim?

Akbank yatırım hesabı olan kişilere Akbank Direkt ya da bankanın sunduğu Bankacılık Yöneticisi kanalıyla uzman ve tecrübeli Yatırım Danışmanlarıyla görüntülü konuşma imkanı sağlanıyor.

Akbank Yatırım Hesabından Kimler Yararlanabiliyor?

Yatırımlarına risk ve getiri beklentisi kapsamında yön vermek isteyen herkes yararlanabiliyor.

  • Akbank Yatırım Hizmetlerinden yararlanmak için alt limit sınırı bulunmaz. Yatırım Danışmanlığından yararlanmak için ise en az 200.000 TL ya da muadili para cinsinden varlığın bulunması gerekiyor.
  • Akbank Portföy Fikirleri ürünün satın alma tutarının alt sınırı 100.000 TL’dir.
  • Yatırım Sepeti ürünün satın alma tutarının alt sınırı ise 1.000 TL’dir.

Akbank Yatırımcı Profillerinin Çeşitleri

4 farklı tipte Akbank Yatırımcı profili bulunur. Bunlar Korumacı, Dengeli, Atak ve Agresiftir.

Korumacı Akbank Yatırımcı profili, piyasaları ve ilgilenilen enstrümanları zaman buldukça takip eden tasarruf sahiplerini tanımlar. Bu profilde yatırımın yüzde 80 ile yüzde 90’lık kısmı kısa vadede mevduatta değerlendirilir. Geriye kalan kısım ise kısa vadede meydana gelebilecek hareketlenmelere değil, orta ile uzun vadedeki potansiyel getiriyi merkeze alır.

Dengeli Akbank Yatırımcı profili, piyasaları her gün olmasa bile genel olarak sürekli takip eden, genel tüm trendleri izleyen tasarruf sahiplerini tanımlar. Bu profilde yatırımın yüzde 70 ile yüzde 80’lik kısmı çeşitli vadelerde mevduat ve benzeri gibi sabit getirisi olan enstrümanlarda değerlendirmeye alınır. Geriye kalan kısım ise 1 sene ve üzeri vadede getiri vadesini merkezine alır.

Atak Akbank Yatırımcı profili, çok sık olmasa da belli çeşitli yatırım araçlarında kısa vadeli alım ve satım işlemlerini yapan, piyasaları yakından takibe alan tasarruf sahiplerini tanımlar. Yatırım portföyünün yüzde 60 ile yüzde 70’lik kısmı mevduat ve benzeri gibi sabit getirili enstrümanlara yatırım yapar. Geriye kalan ise 1 sene ve üzeri vadelerde potansiyel getiriye odaklanır.

Agresif Akbank Yatırımcı profili ise, piyasaları en yakından takip eden, genel olarak da riski çok seven yatırımcıları tanımlar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.