Ana SayfaKariyerMülakat Heyecanıyla Başa Çıkmanın Yolları

Mülakat Heyecanıyla Başa Çıkmanın Yolları

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İş görüşmelerinin en büyük sıkıntısı hiç şüphesiz ki iş adaylarının heyecanlı olmasıdır. Evet oldukça zor ve heyecanlı bir durumdur. Hele ki hedeflediğiniz bir işyeri veya hedeflediğiniz bir pozisyon ise mülakat sizin için daha zorlayıcı olacaktır. Bu nedenle mülakatlara hazırlanırken alacağınız bazı küçük önlemler sizin heyecanınızı yenmeniz konusunda size yardımcı olacaktır.

Heyecanı Yenmek İçin Zaman Tanıyın: Erkenden Gidin

İnsanoğlu sıcakkanlıdır. Gittiği ortama bir süre sonra, ilk başta sevmese dahi ayak uydurabilir. Mülakatın yapılacağı yere girmeden yaşadığınız heyecan daha fazla olacaktır. Bu nedenle iş görüşme saatinden önce, görüşme yapılacak yere gitmek sizin heyecanınızı bastırma konusunda yardımcı olacaktır.

CV Hazırlarken Gerçekçi Olun

İş arayan bazı kişiler CV(özgeçmiş) hazırlarken gerçek bilgilerinin yanına dolu dolu olması için sadece kulak aşinası olduğu bilgileri de uzmanlık olarak ekleyerek CV kabartırlar. Unutmayın bu kabartılmış CV kariyer planlama aşamasında sizin için bir dönüm ya da kırılma noktası olabilir. Çünkü insan kaynakları tarafından CV’de verilen bilgiler ışığında sorular sorulur. Bilmediğiniz ve sadece kulak aşinası olduğunuz bir konu üzerinden soru sorulursa siz soruyu bilmediğiniz için kolaylıkla heyecan yapabilirsiniz.

İyimser Düşünün

Birçok kişi ya bu işi yapamazsam, bu iş bana göre mi diye sorular sorar. Siz bu işe başvuru yaparken maddi kaygılar amacı gütmeden başvuru yaptıysanız zaten sizin için biçilmiş kaftan tarzında bir iştir. Bu nedenle kendinize güvenmekten vazgeçmeyin. Unutmayın başarılı gördüğünüz kişiler bu yolları yürüye yürüye, yoldaki dikenlere takıla takıla ilerleyerek geldiler. Kimse kimseden üstün değildir. Emek x Zaman = Kazanç formülünü unutmayın.

Bu üç nokta sizin mülakatlarda heyecanınızı yenmeniz konusunda size kolaylık sağlayarak, bu konuda tecrübeli olmanız açısından da fayda sağlayacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.